Live video uitzenden via je iPhone met Veetle

© PXimport

Live video uitzenden via je iPhone met Veetle

Geplaatst: 29 juni 2015 - 06:22

Aangepast: 14 december 2022 - 15:26

Robbin Ooijevaar

Lijkt het je leuk om live videobeelden te streamen naar internet? Dan ben je bij Veetle aan het juiste adres! Met een klein beetje voorbereiding richt je snel een live-kanaal in waarop je video's kunt streamen vanaf je smartphone of tablet.

Stap 1: Veetle

Veetle is een webdienst waarnaar je live beelden kunt 'uitzenden'. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone met internetverbinding. Een registratie bij Veetle is niet vereist, maar is wel handig. Veetle werkt op een iPhone of Android-toestel. We bespreken de weg op een iPhone, de stappen komen op de verschillende besturingssystemen grotendeels overeen.

Surf op je computer naar www.veetle.com. Meld je aan via Register / Sign up en doorloop de registratie. Je belandt in je (nu nog lege) persoonlijke videoportal. Pak nu je smartphone en installeer de Veetle-app via de App Store of Google Play. Rechtsonder in beeld kun je je aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord dat je zojuist hebt aangemaakt op je computer.

Stap 2: Start de uitzending

Tik op de videoknop en vervolgens op de opnameknop en de uitzending is begonnen! Tik op Invite to watch om mensen uit te nodigen via sociale media, mail of een berichtje. De kijkers hebben alleen de link nodig om direct mee te kunnen kijken. De video wordt tevens zichtbaar op je Veetle-portal. Deze link kun je dus ook doorsturen naar je kijkers of publiceren op sociale media. In je Veetle-portal worden de video's die je maakt ook gearchiveerd om later terug te kijken.

Stap 3: Vanaf de computer

Heb je geen smartphone of tablet? Je kunt met Veetle ook het beeld van de webcam van je computer streamen. Klik hiervoor op Broadcast, installeer de vereiste uitbreiding voor je webbrowser en de rest wijst zich vanzelf.

Het dataverkeer van de 'kijkers' naar je Veetle-stream verloopt via de website van de gelijknamige dienst. Er gaat dus één beeldlijntje van je telefoon naar de Veetle-server en vanaf hier regelt Veetle de rest. Om beelden op je Veetle-kanaal te krijgen kun je wifi of 3G/4G-gebruiken. Weet wel dat video veel bandbreedte kost en je misschien snel door je databundel heen bent.

 

© PXimport

Eenmaal ingesteld kun je binnen een paar seconden een uitzending beginnen vanaf je smartphone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten