Update naar iOS 6 zorgt voor frustraties

Update naar iOS 6 zorgt voor frustraties

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 september 2012 - 08:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Redactie

iPhone- en iPad-gebruikers kunnen sinds gisteravond het nieuwe besturingssysteem iOS 6 installeren. Maar bij velen werkte nadien WiFi en 3G in eerste instantie niet door een fout van Apple.

Veel gebruikers die meteen iOS 6 downloaden en installeerden, werden verrast toen het apparaat ineens geen internetverbinding meer had via WiFi of 3G. Na installatie van de update wordt deze namelijk gecheckt via een bezoek aan special pagina op Apple's site. Gisteravond gaf deze pagina echter een 404-fout.

Klachten

Doordat iPhones en iPad deze laatste test niet konden voltooien, werkte WiFi en 3G-verbindingen niet meer, zo melden de klagers op het Apple-forum. Later herstelde Apple de testpagina en daarmee was het probleem verholpen, meldt The Register.

Sommigen gebruikers klagen overigens ook dat na de update de batterij veel sneller leegloopt. Vorig jaar bij de uitrol van iOS 5 kwam hierover een stortvloed van klachten. Apple bracht later een fix uit.

De meeste gebruikers zijn zeer te spreken over nieuwe functies als Passbook, en ook de slimme virtuele assistent Siri heeft stappen gemaakt.

Terra incognita

De eigen kaartendienst van Apple is echter onderwerp van veel frustraties en hoon. Gebruikers klagen dat ze bij wijze van spreken zijn teruggeworpen naar de middeleeuwen, omdat Apple's kaarten nog vol witte plekken zitten, terra incognita. Soms staan hele steden er niet op, om van kleinere dorpen maar te zwijgen.

Zelfs Apple-watcher en fan John Gruber noemt Maps 'crappy' en het grootste probleem in iOS 6. Hijn constateert dat gebruikers de dupe zijn van de ruzie tussen Apple en Google.

Losse Google Maps app in aantocht?

Het is aannemelijk dat Google wel met een losse Maps app voor iOS komt, maar het concern wil dat niet bevestigen.

Eerder werd bekend dan Apple ook de ingebakken YouTube-app uit iOS smeet. Daarvoor heeft Google inmiddels een losse app uitgebracht, die prompt de meest populaire app in de App Store is. De app van Google die opneemt tegen Siri, Voice Search, is echter door de ballotagecommissie van Apple nog steeds niet goedgekeurd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000