Unix of Linux op de iPad met iLIVEx app van StarNet

© CIDimport

Unix of Linux op de iPad met iLIVEx app van StarNet

Geplaatst: 4 oktober 2010 - 06:20

Aangepast: 14 december 2022 - 12:35

Redactie

href="http://www.starnet.com/">StarNet Communications</a> heeft de <a href="http://itunes.apple.com/us/app/ilivex/id393027996?mt=8">iLIVEx app</a> uitgebracht voor de iPad. Met de app wordt de iPad een X terminal, waarbij alle dataverwerking plaats vind op een server. Hierdoor is het mogelijk verbinding te leggen met een server en een <a href="http://www.unix.org/">Unix</a>- of <a href="http://www.linux.org/">Linux</a>-computer of -applicaties op te roepen.

De app maakt gebruik van een 'dun' protocol voor het verzenden van data. Hierdoor kun je volgens StarNet gebruik maken van een 3G-netwerk, terwijl de prestaties lijken op een LAN-netwerk. iLIVEx app is beschikbaar voor 14,99 dollar en biedt functionaliteiten als Flash-ondersteuning en multitasken.

Daarnaast is het ook mogelijk om een sessie te onderbreken en uit te loggen op de server zonder dat de sessie verloren gaat. Dit wil zeggen dat zodra je opnieuw verbinding legt met de server je verder kunt gaan met wat je aan het doen was.

Een screenshot van iLIVEx (bron: iTunes)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000