Topfoto’s en een lange batterijduur voor weinig geld: Google Pixel 7a

Topfoto’s en een lange batterijduur voor weinig geld: Google Pixel 7a

Geplaatst: 14 mei 2023 - 07:02

Aangepast: 5 juni 2023 - 08:04

Partnerredactie

Goede smartphones beginnen goedkoper te worden en goedkope smartphones beginnen goed te worden. De Google Pixel 7a is geen uitzondering. Voor een zacht prijsje krijg je de échte Pixel-ervaring in je handen, maar wat betekent dat precies? Wat maakt een Pixel nou een Pixel?

Partnerbijdrage - In samenwerking met Google.

Met de Pixel-lijn laat Google hun visie zien over wat een Android-telefoon hoort te zijn. Het strakke design krijgt een speelse look door de zachte kleuren waarin de Pixel 7a te verkrijgen is. Het is dan ook eigenlijk een goedkopere versie van de Pixel 7, die al een tijdje beschikbaar is.

Bekijk hier de unboxing video!

Watch on YouTube

Een eigen chip voor eigen doeleinden

Twee jaar geleden bracht Google de Pixel 6-lijn uit, de eerste Pixel-lijn met Google’s eigen processor, de Tensor G1. Deze processor is ontworpen met AI in gedachten, want Google past AI toe op veel software-onderdelen. Zo gebruikt het complexe methodes om de kwaliteit van je telefoongesprekken te verbeteren met Helder gespreksgeluid. Zelfs als je familielid via een matige microfoon met je praat, zul jij de persoon haarscherp horen.

Stuurt je vriend of vriendin een spraakbericht, maar je kan niet luisteren? Met behulp van de Tensor G2 tovert de Pixel 7a dit bericht in een handomdraai om naar een leesbare transcriptie. Anderzijds kan de Pixel 7a jouw stem omtoveren tot tekst met accuraatheid die je nog niet eerder op telefoons hebt gezien. Dergelijke features werken niet zo goed of snel zonder de Tensor G2, een chip die speciaal afgesteld is voor alles dat Pixel maakt. Iets waar de Pixel-lijn al helemaal bekend om staat, zijn de camera’s.

Google Pixel 7a

Pixel-foto’s voor een zacht prijsje

Wie bekend is met Google’s Pixel-lijn weet dat het paradepaardje van de telefoons de camera’s zijn. Google heeft inmiddels al jaren bewezen dat een goede lens handig is, maar de beeldverwerking - die tijdens de druk op de foto-knop onder de motorkap gebeurt - is veel belangrijker. Google’s beeldverwerkingstechniek weet wat de camera’s zien en zorgt ervoor dat je foto nog beter uit de bus komt dan je verwacht.

De dubbele camera’s in de Pixel 7a hebben een fysieke upgrade gehad die meer details produceren voor je foto’s. Met behulp van de Tensor G2 gebeurt het allemaal in een fractie van een seconde. Ongeacht je lichtsituatie: de Google Pixel 7a maakt altijd foto’s die klaar zijn om te delen. Denk aan astrofotografie, waarmee je de sterrenhemel kan vastleggen op een manier die beter is dan je eigen ogen kunnen zien. Nieuw voor de Pixel 7a is Lange belichting, een feature die beweging en energie toevoegt aan je foto’s voor een andere stijl.

Op zoek naar een nieuwe smartphone?

Je koopt de Google Pixel 7a nu bij Belsimpel.

Google Foto’s, een extensie van de camera-ervaring

Niet elke foto is echter perfect. Soms beweegt het onderwerp nét iets te veel of staan er mensen in je foto die je er eigenlijk niet in wilt hebben. De combinatie van Google Foto’s en de kracht van Tensor G2 geven je nog meer mogelijkheden om je foto’s te verbeteren na het maken van de foto. Zo heb je de Magische gum, die in een handomdraai objecten uit je foto’s haalt zonder dat het opvalt of Foto scherp maken een functie die al je onscherpe foto’s verscherpt. Het mag duidelijk zijn dat je de zachte prijs van de Google Pixel 7a absoluut niet terugziet in de kwaliteit van de foto’s en video’s.

Google Pixel 7a

Een perfecte batterijduur

Een ander voordeel van de Tensor G2 is dat de processor veel efficiënter is dan de eerste generatie Tensor-chips. Taken en processen worden niet alleen soepeler uitgevoerd, het kost ook nog eens minder batterij. Hierdoor heb je een smartphone die de hele dag mee gaat, ongeacht je gebruikspatronen. Zo kan je rekenen op een batterijduur van zo’n 24 uur bij normaal gebruik. Een extra hulpsteuntje is de Extreme batterijbesparing, een functie die de batterij van de Pixel 7a zo'n 72 uur mee kan laten gaan. Erg handig in situaties waar je het hard nodig hebt.

Veilig voor nu en later

Google heeft naast de Tensor G2 ook een speciale beveiligingschip die zorgt dat al jouw persoonlijke info beveiligd blijft. De Titan M2 chip werkt samen met de Tensor G2 om je telefoon van verschillende beveiligingslagen te voorzien. Daarnaast wordt je op het internet beschermd door de inbegrepen VPN van Google One. Die beveiliging is nu misschien wel handig, maar zelf in de nabije toekomst blijft deze relevant door Google’s belofte van 5 jaar aan beveiligingsupdates.

Het mag duidelijk zijn dat de Pixel 7a gigantisch veel functies biedt voor een ongekend lage prijs. Van prachtige foto’s tot superhandige software features die ook nog eens constant worden uitgebreid via zogenoemde Pixel Feature Drops. Hierdoor blijft je Pixel 7a altijd relevant en met de sterke beveiliging hoef je je nergens druk om te maken. Dat was allemaal niet mogelijk zonder het brein van de Pixel 7a, de Tensor G2. Een chip die regelrecht uit de duurdere Pixel 7 en Pixel 7 Pro komt.

Op zoek naar een nieuwe smartphone?

Je koopt de nieuwe Google Pixel 7a nu bij T-Mobile.

Google Pixel 7a
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000