In het zomerseizoen worden de dagen steeds langer. SunCalculator laat zien tot hoe laat u buiten in de zon kunt zitten. Op basis van uw locatiegegevens toont het programma wanneer de zon bij u opkomt en weer ondergaat.

U kunt ook door een kalender bladeren, om te zien hoe lang de zon de komende week boven de horizon staat. De coördinaten van uw locatie moeten volgens het decimale stelsel worden ingevoerd. Voor Amsterdam gaat het bijvoorbeeld om 52,37 N en 4,88 E. Als uw GPS de coördinaten van uw locatie in graden en minuten weergeeft, dan brengt www.fcc.gov/mb/audio/bickel/DDDMMSS-decimal.html uitkomst. Op deze website kunt u uw gegevens laten omzetten naar het decimale stelsel.

De installatie van SunCalculator heeft niet veel om het lijf: in Windows een kwestie van het zipbestand uitpakken en het exe-bestand starten. Geen echte installatie dus, en daarom kunt het programmaatje ook meenemen op usb-stick. Ook op de Mac hoeft u het mapje alleen ergens neer te zetten. Alleen voor Linux zult u de broncode zelf moeten compileren.

© PXimport

SunCalculator geeft inzicht in de tijden dat de zon opkomt of ondergaat.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

SunCalculator 0.74

Freeware

Taal Engels

Download 5,3 MB (Win); 36,4 MB (Mac); 950,8 KB (Linux, source)

OS Windows XP/7; Mac OS X; Linux

Systeemeisen Onbekend

Maker Andreas Konarski

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000