Slimmer zoeken in Safari op de iPhone

In elke versie van iOS wordt de standaard browser van de iPhone en iPad van nieuwe functionaliteiten voorzien. In Safari op iOS is de zoekfunctionaliteit uitgebreid, en hier zie je hoe je daar alles uithaalt!

Een handige nieuwe functionaliteit van Safari is de nieuwe zoekfunctie. Deze 'slimme' zoekfunctie moet je eerder bij een gewenst resultaat brengen. Geef je een zoekterm op, dan neemt Safari je locatie en browsegeschiedenis mee in de resultaten. Ben je hier niet zo van gediend, dan kun je dit zelf uitschakelen.

Zo schakel je de nieuwe zoekfunctie in Safari uit:

- Open de Instellingen-app

- Tik op Safari

- Schakel onder het kopje zoek de Spotlight-suggesties uit

© PXimport

In hetzelfde menu kun je ook de standaard zoekmachine kiezen. Een nieuwe toevoeging is DuckDuckGo, die gebruikers meer privacy belooft. Ook de zoekmachinesuggesties kunnen onder het kopje Zoek worden uitgeschakeld, zodat tijdens het intikken van de eerste letters de regel niet tot een ongewenst website worden aangevuld als er iemand meekijkt.

Een andere optie die je in dit menu kunt uitschakelen is het zoeken met standaard termen. Voeg je bijvoorbeeld het woord 'iTunes' toe aan de zoekterm 'Michael Jackson', dan kom je meteen terecht bij het resultaat voor iTunes. Wiki stuurt je meteen naar Wikipedia en de App Store brengt je meteen naar een app met die naam.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten