Samsung ontkent betrokkenheid bij 'wake up'-demonstratie in Apple Store

© PXimport

Samsung ontkent betrokkenheid bij 'wake up'-demonstratie in Apple Store

Smartphone & tablet

Geplaatst: 29 april 2012 - 08:59

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Wouter Hoeffnagel

Afgelopen week stopte een zwarte bus voor de Apple Store in Sydney, Australië met een grote groep demonstranten. De demonstranten hielden borden omhoog waarmee zij Apple-klanten opriepen 'wakker te worden'. Samsung ontkent iets met de demonstraties te maken te hebben.

Op de borden was alleen de tekst 'wake up' te lezen, zonder dat hierbij een verwijzing werd gemaakt naar een bedrijf. De link met Samsung was snel gelegd, aangezien Samsung regelmatig Apple op de korrel neemt in allerlei reclamevideo's. Een woordvoerder van het bedrijf heeft SlashGear echter laten weten dat Samsung niet bij deze actie betrokken was. De demonstratie vond afgelopen donderdag plaats.

Tongue

Achter de campagne zit het marketingbureau Tongue, dat niet bekend heeft gemaakt voor welke klant de marketingcampagne is opgezet. Het is niet de eerste keer deze maand dat er demonstraties plaats vinden bij Apple Stores. Eerder protesteerde Greenpeace in de winkels, om aandacht te vragen voor het feit dat Apple het iCloud-datacenter in Maiden, North Carolina grotendeels laat draaien op kolenenergie.

De acties van Greenpeace vonden plaats in verschillende Apple Stores en bestonden uit het loslaten vanzwarte ballonnen. De zwarte schaduw die de ballonnen op het witte interieur van de winkels wierpen moest de milieuvervuiling die het bedrijf veroorzaakt symboliseren. Het is dan ook mogelijk dat niet Samsung, maar Greenpeace achter de actie zit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000