Samen spelen via Game Center

Als je met meerdere mensen spelletjes wilt spelen, kun je het systeem automatisch tegenspelers laten selecteren, maar je kunt ook je eigen vrienden uitnodigen via Game Center.

Samen spelen is vaak veel leuker met je eigen vrienden dan met vreemden. Als je graag met je eigen vrienden en kennissen wilt gamen via Game Center, moet je ze eerst aan je vriendenlijst toevoegen. Lees ook: De 10 beste gratis games voor je iPhone.

Vriendenlijst

Om dit te doen, moet je Game Center openen en op Vrienden of Verzoeken drukken. Druk rechts bovenaan in het venster op het plusteken om iemand toe te voegen. Met de iPhone 6s of 6s Plus kun je overigens direct een verzoek sturen door 3D Touch te gebruiken op het icoon van de Game Center-app.

Vervolgens kun je het e-mailadres gebruiken dat aan zijn of haar Apple ID gelinkt is, of de Game Center ID die hij of zij gebruikt. Je kunt ook door je contacten bladeren om iemand toe te voegen door op het omcirkelde plusteken te drukken. Bovendien kun je iemand die je in Game Center tegenkomt toevoegen door op zijn of haar gebruikersnaam te drukken.

Zodra je verzoek geaccepteerd is, verschijnt de persoon in je vriendenlijst. Om iemand uit je vriendenlijst te verwijderen, moet je naar Vrienden gaan, de naam van de persoon in kwestie selecteren en op de drie puntjes rechtsboven in het scherm drukken.

Samen spelen

Als je iemand uit wilt nodigen om een spelletje te spelen, open je b]Game Center en druk je op Vrienden. Selecteer iemand uit je vriendenlijst, kies een spelletje en druk op Speel. Als het spel meerdere spelers ondersteunt, kun je ook nog andere mensen die in je vriendenlijst staan uitnodigen. Druk op Volgende om je uitnodiging te verzenden.

Vervolgens moet je wachten totdat je tegenspelers je uitnodiging geaccepteerd hebben. Wanneer alle deelnemers gereed zijn, kan het spel gestart worden. Als iemand niet mee wil doen of niet reageert, kun je op Nodig uit drukken en iemand anders uitnodigen, of automatisch een andere speler laten toevoegen door Zoek spelers te kiezen.

Verzoeken uitschakelen

Wil je geen uitnodigingen ontvangen om aan spelletjes mee te doen, of wil je geen vriendverzoeken ontvangen? Ga dan naar Instellingen / Algemeen / Beperkingen en zet de schakelaar bij Schakel beperkingen in op groen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten