© CIDimport

Review: OnePlus 6T

Geplaatst: 15 januari 2019 - 09:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:55

Redactie

De OnePlus 6T is ten opzichte van de OnePlus 6 eerder een zijstap dan een stap vooruit. Tot voorheen nam de smartphonemaker het beste van andere topsmartphones over in toestellen die de helft goedkoper waren. Nu wil OnePlus echter zelf innoveren.

Die innovatie uit zich bij de 6T o.a. in een vingerafdrukscanner onder het scherm, maar ook in een relatief hoge prijs. Voor dat geld kunt u ook de nog altijd uitstekende Galaxy S9 van Samsung kopen, die inmiddels flink in prijs is gedaald. Ineens is de keuze voor de nieuwste OnePlus niet meer zo vanzelfsprekend.

Werkt de scanner?

De telefoon heeft hetzelfde formaat als de gewone 6, dezelfde snelle processor en opnieuw veel werkgeheugen: 6 of 8 GB, in combinatie met een riante 128 of 256 GB opslagruimte. De batterijduur is flink opgeschroefd en behoorlijk indrukwekkend, we halen er precies twee volle dagen uit.

We zijn echter nog niet helemaal overtuigd door de vingerafdrukscanner onder het scherm. Vaak zijn meerdere pogingen nodig om te ontgrendelen en het duurt ook wat langer dan bij een fysieke knop.

Stevige concurrentie

Verder is voor het eerst een koptelefoon-ingang geschrapt. Bedenkelijk voor een bedrijf dat zich altijd op de borst klopte voor het behouden van deze aansluiting. De dubbele camera is er wel op vooruitgegaan met een speciale nachtmodus. Fotoresultaten in het donker zijn zichtbaar beter. Er is veel meer detail te zien en ruis wordt tot een minimum beperkt.

Als voortzetting van een goede smartphone-lijn is de OnePlus 6T zeker geen afrader, maar in deze prijsklasse zijn een hoop goede of zelfs betere concurrenten te vinden.

Conclusie

Geen slecht toestel, maar ook niet (meer) een blinde koop.

Pluspunten
Snelle specificaties, accuduur, fijne Android-skin (OxygenOS).
Minpunten
Niet meer de beste prijs/kwaliteitsverhouding in zijn klasse, geen koptelefoonpoort.

Adviesprijs: vanaf € 599,–

Voor meer informatie: www.oneplus.com/nl/6t

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000