Nothing Phone(1) eindelijk gepresenteerd

Nothing Phone(1) eindelijk gepresenteerd

Smartphone & tablet

Geplaatst: 12 juli 2022 - 13:35

Aangepast: 25 november 2022 - 11:42

Joris Peterse

Nothing, de start-up van oud OnePlus-oprichter Carl Pei, heeft zojuist z’n eerste smartphone gepresenteerd: de Nothing Phone(1). Valt met name op door de transparante achterzijde met iconische witte led-verlichting.

Nothing introduceerde vorig jaar een eerste product: de Nothing Ear(1). Deze draadloze oortjes vielen op dankzij het transparante ontwerp en uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dat Nothing ook met een smartphone zou komen lag in de lijn der verwachting: dat deed Carl Pei ook al bij OnePlus.

Nothing Phone(1)

De eerste smartphone van Nothing trekt het transparante ontwerp van de Ear(1) door. De achterzijde is transparant en zo ontworpen dat je een idee krijgt van de onderdelen, zonder dat het rommelig oogt. In deze achterzijde zitten ook witte ledlichten verwerkt, die met bijzondere patronen kunnen laten weten wanneer je een oproep of melding krijgt, of om je op de hoogte te houden van de oplaadstatus. Tevens is het ook een niet-subtiel lampje voor in het donker of ter ondersteuning van het maken van foto’s en video’s.

De achterzijde is wel van glas, wat kwetsbaar materiaal is. Om de ledlichten (die Nothing de “Glyph interface” noemt) veilig te kunnen toepassen heb je dus een transparant hoesje nodig. Los van de transparante achterzijde lijkt de Nothing Phone(1) een beetje op de iPhone 13, dankzij zijn platte metalen rand en plaatsing van de camera’s.

Midrange smartphone

De Nothing Phone(1) beschikt over midrange-specificaties en weinig opvallende features. Een Snapdragon 778G+-chipset met 8 of 12GB werkgeheugen is vlot zat en kan met 5G verbinden, maar is niet de krachtigste chipset uit de stal van Qualcomm.

Verder beschikt de smartphone over een 6,55 inch oledscherm (Full-HD en met een dynamische verversingssnelheid van maximaal 120 hertz), twee 50 megapixelcamera’s (reguliere lens en groothoeklens), 128 of 256GB niet-uitbreidbaar opslaggeheugen en een accucapaciteit van 4.500 mAh. Deze accu kun je draadloos of via usb-c (snel)laden. Een adapter dien je er desgewenst los bij te kopen.

Nothing OS

De smartphone draait op Android 12 met daaroverheen een eigen schil Nothing OS. Deze schil lijkt op het oppervlak weinig te veranderen aan de Android-basis. Helaas is de update ondersteuning wat karig: drie jaar Android versie-updates en vier jaar veiligheids-updates.

Beschikbaarheid Nothing Phone(1)

De Nothing Phone(1) is beschikbaar in een zwarte en een witte uitvoering. Tevens kun je kiezen uit 8GB werkgeheugen met 128GB opslaggeheugen (469 euro), 8GB werkgeheugen met 256GB opslag (499 euro) of 12GB werkgeheugen met 256GB opslag (549 euro).

De twee uitvoeringen met 8GB werkgeheugen zijn per direct beschikbaar. De duurste uitvoering met 12GB werkgeheugen verschijnt later deze zomer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000