© CIDimport

Review: Nokia 3310

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 maart 2017 - 10:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:47

Redactie

Denkt u nog weleens met weemoed terug aan de Nokia 3310? Die kleine, betaalbare telefoon uit het jaar 2000 met zijn verwisselbare covers… Zo ja, dan bent u niet de enige. HMD, het bedrijf dat sinds kort onder licentie Nokia-toestellen fabriceert, brengt de aloude Nokia 3310 daarom weer tot leven.

Een prima marketingstunt, want een grote groep mensen blijkt nog altijd warme gevoelens te hebben voor de 3310. Voorafgaand aan de introductie deden geruchten de ronde dat de nieuwe 3310 écht een kopie zou zijn van het oude toestel, maar dat is (helaas) niet het geval. Sterker nog, het nieuwe toestel lijkt uiterlijk slechts met veel fantasie op zijn voorganger en ook onder de kap is het een heel ander beestje.

Nieuw smoelwerk

De nieuwe Nokia 3310 is een ‘feature phone’ zoals dat in jargon heet. Dat is een mooie manier om te zeggen dat het een toestel is waarmee u kunt bellen, sms-en, foto’s kunt maken en eenvoudige spelletjes kunt spelen. Facebooken, instagrammen en whatsappen kan de nieuwe 3310 niet. Het toestel beschikt alleen over een 2G-modem, dus een snelle dataverbinding is sowieso niet mogelijk. Het nieuwe toestel heeft een 2,4inch-kleurenscherm met een resolutie van 320 x 240 pixels en is ietsje langer en breder, maar vooral veel dunner dan de originele 3310. Toch claimt HMD dat de Nokia 3310 een stand-bytijd van een maand heeft en dat u er tot twintig uur mee kunt bellen.

Onthaasten

Daarmee is de nieuwe 3310 vooral gericht op mensen die wel altijd bereikbaar, maar juist niet altijd online willen zijn. Duur is het toestel uiteraard ook niet, de adviesprijs is 49 euro. En voor dat geld krijgt u dus een toestel dat ‘Nokia 3310’ heet en waarop u het iconische spelletje Snake kunt spelen. Althans, een nieuw versie van dat spel. Net als de telefoon zelf, is ook Snake in een nieuw jasje gestoken. Wat ons betreft wederom jammer: ook hier is het oude gevoel waar HMD juist op probeert in te spelen eigenlijk afwezig.

Goede keus?

De vraag is natuurlijk of de Nokia 3310 onder de streep een goede keuze is als u op zoek bent naar een eenvoudige telefoon. Wat ons betreft wel. De bouwkwaliteit van het toestel is prima, de menustructuur zit goed in elkaar en het design is – helaas – geheel bij de tijd. De nieuwe 3310 heeft zoals gezegd zelfs een camera. Verwacht hier echter geen wonderen van. Het betreft een 2megapixel-model dat niet meer dan redelijke kiekjes schiet, onvergelijkbaar met wat we van moderne smartphones gewend zijn. Overweegt u echter om de Nokia 3310 om uit nostalgische overwegingen aan te schaffen, dan zult u waarschijnlijk teleurgesteld zijn over deze nieuwe, moderne versie.

Conclusie

Prima feature-phone die alleen in naam doet denken aan zijn illustere voorganger, maar (desondanks) wel een prima toestel is.

Pluspunten
Goedkoop, lange standby- en beltijd.
Minpunten
Lijkt eigenlijk niet op de oer-3310.

Adviesprijs: € 49,–

Voor meer informatie: www.nokia.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000