© CIDimport

Review: Huawei P10 Lite

Smartphone & tablet

Geplaatst: 6 augustus 2017 - 13:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:05

Redactie

De Huawei P10 Lite is een budgettoestel dat min of meer gelijktijdig is uitgekomen met de P10, het paradepaardje van de Chinese fabrikant. De P10 Lite kost ongeveer 350 euro, terwijl de gewone P10 zo’n 580 euro kost. In deze prijsklasse stuit de Lite-versie op flinke concurrentie van andere merken; het is dus niet makkelijk voor Huawei om er positief bovenuit te steken. Is dat gelukt?

Knap uiterlijk

Daar lijkt het in eerste instantie wel op. Het toestel is keurig afgewerkt met glas en metaal en oogt behoorlijk luxe. De P10 Lite is wel wat aan de grote kant, wat te wijten is aan de flinke randen aan de boven- en onderkant. Op papier is het binnenwerk zeer degelijk voor de prijsklasse. Zo noteren we 32 GB (uitbreidbare) opslagruimte, een octacore-processor, 4 GB aan werkgeheugen en een full-hd-scherm met opvallend goede kleurweergave en helderheid.

Trage Android

Toch benut Huawei de prima specificaties niet optimaal. De P10 Lite draait weliswaar de recentste Android-versie (7.0), maar het bedrijf belast dat met zijn behoorlijk ingrijpende EMUI-skin. Het maakt Android onoverzichtelijker en slordiger. Zo merken we zelfs typefoutjes op in het besturingssysteem. Ook bloatware is dit toestel niet vreemd. U loopt al gauw tegen onnodige meldingen en suffe spelletjes aan. Deze apps laten zich gelukkig wel verwijderen.

Conclusie

Voor de prijs geen slechte keuze, maar er zijn in dit segment betere alternatieven – zoals de Moto G5.

Pluspunten
Luxe uitstraling, degelijke specificaties.
Minpunten
EMUI-skin nog steeds zwaar, bloatware.

Adviesprijs: € 349,–

Voor meer informatie: http://consumer.huawei.com/

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000