OS X krijgt iOS-functionaliteiten en twee nieuwe MacBook Airs

De geruchtenstroom rondom het href="http://macworld.nl/a/22054682/wordt-mac-os-x-lion-op-het--back-to-the-mac--evenement-geintroduceerd.html">'Back to the Mac'-evenement</a> van Apple, dat aanstaande woensdag wordt georganiseerd, begint goed op gang te komen. <a href="http://www.macstories.net/mac/exclusive-ios-scrolling-coming-to-os-x-10-7-white-quick-look-popovers/">MacStories</a> meldt dat een bron haar heeft verteld dat OS X iOS-functionaliteiten krijgt. Het gaat hierbij onder andere om scrollbars en het scrollgedrag van iOS. <a href="http://www.macrumors.com/2010/10/15/apple-to-introduce-11-6-inch-macbook-air-with-ssd-card-integrated-storage-next-week/">MacRumors</a> zegt dat Apple nieuwe MacBook Air-modellen gaat introduceren.

Met scrollgedrag wordt onder andere het 'rubberband-effect' bedoeld. Dit effect zorgt ervoor dat zodra je de onder- of bovenkant van een pagina hebt bereikt de pagina niet gewoon stopt met scrollen, maar licht terugstuitert. Daarnaast krijgt Quick Look een nieuwe user interface. De interface van Quick Look is oorspronkelijk zwart. In de Mac OS 10.7 Lion wordt dit waarschijnlijk wit. Spotlight krijgt volgens MacStories tot slot een Quick Look-popup voor bestanden in het Spotlight-menu. Hierdoor kan met Quick Look het bestand worden bekeken door simpelweg de muis op het bestand te zetten. Naast MacStories heeft ook MacRumors geruchten over het evenement te melden. Volgens MacRumors introduceert Apple op het evenement een twee nieuwe modellen van de MacBook Air. Het gaat hierbij om een 11.6-inch en 13.3-inch variant. De apparaten krijgen waarschijnlijk optioneel een SSD-kaart voor opslag. Engadget toont overigens een foto van de vermeende 13.3-inch MacBook Air.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000