OnePlus Two aangekondigd: Iets betere specs, maar geen NFC

OnePlus Two aangekondigd: Iets betere specs, maar geen NFC

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 juli 2015 - 03:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:09

OnePlus heeft de Two aangekondigd, de opvolger van de OnePlus One. De OnePlus 2 heeft hetzelfde scherm en accu als zijn voorganger, maar mist NFC en heeft een tragere aansluiting. Het toestel komt in augustus voor 300 euro beschikbaar, opnieuw alleen met invites.

OnePlus kondigde het toestel vannacht (Nederlandse tijd) aan tijdens een evenement dat in virtual reality werd gestreamd.

Scherm

De OnePlus 2 krijgt een scherm van 5,5", met een resolutie van 1080p. Dat is hetzelfde als de OnePlus One. Ook de accu van het toestel is met 3,300mAh hetzelfde.

Betere specificaties

Qua specificaties gaat de Two er wel wat op vooruit. Het toestel heeft 4 GB aan RAM aan boord, en een Snapdragon 810-processor. Die kwam de laatste tijd vaak in het nieuws omdat die in veel toestellen voor oververhitting zorgde, maar omdat het hier gaat om de 810-v2.1 zou dat in de Two niet het geval zijn.

Verwisselbare cover

Qua uiterlijk lijkt de Two veel op de One, al is het toestel nu van aluminium gemaakt in plaats van het goedkopere plastic. De Two wordt aanvankelijk geleverd met dezelfde gezandstraalde achterkant, maar die is nu makkelijker te verwisselen.

Modus-knop

Aan de zijkant van het toestel is een extra knop verwerkt met 3 standen, waarmee je in één keer de notificaties van Android op stil of op prioriteitsmodus kunt zetten. Aan de onderkant van het toestel zit daarnaast nog een vingerafdrukscanner, die sneller moet zijn dan die van de iPhone.

Betere camera

De camera van de Two heeft hetzelfde aantal megapixels (13), maar is wel een stuk beter geworden door een lager diafragma voor betere foto's in het donker. Ook krijgt de camera laser-focus om sneller scherp te stellen, en optische beeldstabilisatie.

Geen NFC

Grote ontbrekende factor is NFC. Volgens OnePlus "werd dat door One-bezitters nooit gebruikt", dus was het niet nodig het in het toestel te verwerken.

Traag usb-C

De Two heeft als één van de eerste toestellen op de markt een usb-C-aansluiting, maar verwar die niet met usb 3.1, want de aansluiting op de One is gebaseerd op usb 2.0. Dat maakt bestandsoverdracht een stuk trager.

Traag opladen

Wat er ook niet sneller op wordt, is het opladen. In tegenstelling tot de meeste moderne smartphones heeft de Two geen manier om snel op te laden. Het duurt dan ook ongeveer 3 uur en 20 minuten voor het toestel op een volle lading zit, zegt OnePlus. Ook draadloos opladen is niet aan de orde.

Varianten en prijzen

De Two komt net als zijn voorganger in twee varianten op de markt. De 16 GB-versie kost 339 euro, en de 64 GB-versie kost 399 euro. Het geheugen is niet uit te breiden met micro-sd.

Invites

Net als de One wordt ook de Two alleen op basis van invites verkocht. Die uitnodigingen zouden wel sneller moeten worden uitgedeeld aan kopers, zodat het makkelijker wordt het toestel te bemachtigen.

De OnePlus Two is vanaf 11 augustus te bestellen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000