OnePlus 8-serie gepresenteerd: dit zijn de OnePlus 8 en 8 Pro
De Chinese fabrikant OnePlus heeft dinsdag tijdens een live stream de OnePlus 8-serie onthuld. De serie bestaat uit de OnePlus 8 Pro en de OnePlus 8. Ook heeft het bedrijf nieuwe onderdelen voor de software gepresenteerd en komen er nieuwe oordoppen aan.
OnePlus heeft een aantal nieuwe dingen in het verschiet voor de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Zo ondersteunen beide telefoons 5G en Wifi 6, dankzij de Qualcomm X55-modem. Ook beschikken allebei de toestellen over de Snapdragon 865-processor en heb je straks de keuze uit 8 of 12 GB aan werkgeheugen.
Die configuraties zijn wel gekoppeld aan een specifieke hoeveelheid opslagruimte. Zo haal je straks een OnePlus 8-versie in huis met 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte (voor 699 euro) of 12 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte (voor 799 euro). De OnePlus 8 Pro is verkrijgbaar in 8 GB ram en 128 GB rom (voor 899 euro), evenals 12 GB ram en 256 GB rom (voor 999 euro).
De OnePlus 8 Pro
Hoewel beide telefoons overeenkomsten hebben, zijn er ook verschillen. Zo heeft de OnePlus 8 Pro een 6,78 inch scherm, met een resolutie van QHD+. De verversingssnelheid is omhooggegaan van 90 naar 120 Hz in vergelijking met de OnePlus 7 Pro, waardoor er dus 120 beelden per seconde zijn.
Ook kan het scherm behoorlijk helder ingesteld worden: maximaal 1300 nits. Dat zien we niet vaak op smartphones. Dat betekent dat je waarschijnlijk meer dan prima kunt zien wat je op het scherm doet wanneer je hem in de volle zon gebruikt. DisplayMate, een professionele institutie dat schermen beoordeeld, heeft het display al een A+-beoordeling gegeven.
Verder claimt OnePlus dat er meer dan 280 optimalisaties doorgevoerd zijn aan het scherm. Zo is er ondersteuning voor MEMC-algoritme. MEMC staat voor motion estimation, motion compensation. Het stelt de OnePlus 8 Pro straks in staat video’s tot 120 frames per seconde te bekijken, zonder dat je last hebt van ghosting of artefacten, aldus een woordvoerder van het bedrijf.
Het werkgeheugen is van de variant LPDDR5. Dat betekent dat er tot dertig procent aan hogere snelheden bereikt kunnen worden, terwijl het systeem tot twintig procent efficiënter te werk gaat. Daarnaast zijn er stereospeakers (met Dolby Atmos-support) en een verbeterde trilmotor aanwezig.
Achterop zitten voor het eerst vier camera’s op een OnePlus. Twee daarvan beschikken over 48 megapixel (de hoofdcamera en de ultragroothoeklens, die tevens een kijkhoek heeft van 120 graden). De telelens kan tot 3x hybride inzoomen en tot 30x digitaal. Ook is er nog een kleurenfiltercamera, die zich kan richten op één kleur in de omgeving, terwijl de rest grijs is.
Verder beschikt het systeem over een combinatie van optische en digitale beeldstabilisatie. Bovendien is er ondersteuning voor high dynamic range (HDR), waardoor er een breed kleurenspectrum voor foto’s beschikbaar is.
Ook is dit het eerste toestel van het bedrijf dat draadloos opgeladen kan worden middels Warp Charge 30 Wireless. De accu, met een vermogen van 4510 mAh is binnen dertig minuten voor vijftig procent opgeladen. Met draad kan dat binnen 23 minuten.
©PXimport
©CIDimport
En dit is de OnePlus 8
De OnePlus 8 is voorzien van minder indrukwekkende specificaties. Zo is er een riant scherm van 6,55 inch, dat beschikt over 90Hz-beeldverversing, een beeldverhouding van 20:9 en ondersteuning voor HDR 10 en HDR 10+. Ook dit scherm heeft een A+-beoordeling gekregen van DisplayMate.
Achterop treffen we drie camera’s aan, waaronder de hoofdcamera van 48 megapixel en de groothoeklens van 16 megapixel (en kijkhoek van 116 graden). Het systeem is in staat om vier keer meer pixels te vangen dan hiervoor, dankzij de Sony IMX586-sensor.
Het toestel is niet draadloos op te laden, maar de accu van 4300 mAh ondersteunt wel Warp Charge 30T. Daarmee kun je hem voor de helft opladen binnen 22 minuten.
©CIDimport
©CIDimport
OxygenOS en OnePlus Bullets Wireless Z
Verder bieden de toestellen de nieuwste versie van het OxygenOS aan, gebaseerd op Android 10. Er komt een nieuw donker thema aan, dat geldt voor meerdere apps dan nu het geval is. Ook krijg je drie maanden gratis toegang tot Google One, met een cloudopslag van 100 GB. Bestaande OnePlus-klanten krijgen een maand op proef.
Daarnaast komt ook Amazon Alexa mee met de toestellen. Wanneer je de stemassistent van Amazon downloadt, dan kan ze helpen met je telefoongesprekken, smarthomebediening en nog veel meer. Ook kun je je beeld bijvoorbeeld overbrengen vanaf je smartphone naar je tv. In de toekomst komen er meerdere mogelijkheden aan.
Dan hebben we nog de OnePlus Bullets Wireless Z, de nieuwe draadloze oordoppen. Met slechts tien minuten opladen kunnen ze tot tien uur meegaan. En als je ze helemaal oplaadt, dan gaan ze tot twintig uur mee. Ze zijn straks verkrijgbaar in zwart en blauw.
©CIDimport
Prijs en beschikbaarheid
Hieronder hebben we de prijzen voor de verschillende versies verzameld. De toestellen zijn vanaf 21 april te koop. De Interstellar Glow-variant is vanaf 4 mei beschikbaar.
OnePlus 8 in Onyx Black en Glacial Green 8GB + 128GB is verkrijgbaar voor 699 euro.
OnePlus 8 in Glacial Green en Interstellar Glow 12GB + 128GB is verkrijgbaar voor 799 euro.
OnePlus 8 Pro in Onyx Black 8GB + 128GB is verkrijgbaar voor 899 euro.
OnePlus 8 Pro in Glacial Green en Ultramarine Blue 12GB + 256GB is verkrijgbaar voor 999 euro.
OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger is verkrijgbaar voor 69,95 euro.
OnePlus Bullets Wireless Z is verkrijgbaar voor 49,95 euro.