Snel naar jezelf mailen met Mail to Self voor iOS

© PXimport

Snel naar jezelf mailen met Mail to Self voor iOS

Geplaatst: 5 februari 2015 - 10:13

Aangepast: 14 december 2022 - 15:48

Martin Gijzemijter

Wanneer je de iPhone of iPad vaak gebruikt, zul je ongetwijfeld wel eens een site zijn tegengekomen die je snel even naar jezelf wilde mailen. Dat kan: drukken op delen, Mail selecteren, e-mail adres intikken, en versturen. Maar het kan veel sneller, met de app Mail to Self.

Één van de grote voordelen van iOS 8, is dat Apple ontwikkelaars van apps nu in staat stelt om content uitwisselbaar te maken tussen apps. Dat betekent dus dat je ook nieuwe functionaliteiten kunt toevoegen aan het menu Delen. In het geval van Mail to Self, doe je dit door de gratis app te downloaden uit de App Store.

Wanneer je dit hebt gedaan, start je de app en vul je het e-mailadres in waar je voortaan linkjes naar toe wilt sturen zodra je deze app gebruikt. Vervolgens ontvang je een e-mail op het opgegeven adres, met een code die je in de app moet invoeren, zodat men zeker weet dat het opgegeven e-mail adres van jou is.

 

© PXimport

Instellen

Je hebt de app ingesteld, maar nu dien je de functionaliteit van het delen nog in te stellen. Dit doe je door bijvoorbeeld Safari te openen, een website op te zoeken die je wilt delen, en vervolgens te drukken op het pictogram Delen (het pictogram met vierkantje en het pijltje naar boven). In het menu dat verschijnt zie je drie balken, een balk met AirDrop, een balk met Bericht, Mail enzovoort, en een balk met Bladwijzer, Zet in leeslijst, enzovoort. Op die onderste balk veeg je naar links tot je de optie Meer ziet. Daar schakel je de optie Mail To Self in, die vervolgens wordt toegevoegd aan de onderste balk.

 

© PXimport

Voeg Mail to Self toe aan het menu Delen, en een linkje delen is een fluitje van een cent.

Om nu een linkje te delen, surf je in Safari naar de pagina die je wilt delen, drukt op het pictogram Delen en selecteert onderin Mail To Self. Het linkje wordt nu direct naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd, zonder dat je daar verder nog iets voor hoeft te doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten