Muziek op je iPad en iPhone zonder iTunes

Muziek op je iPad en iPhone zonder iTunes

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 april 2014 - 05:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie

Apple wil dat gebruikers van hun producten ook gebruikmaken van hun software. Dat hoeft niet altijd. Als je muziek wilt overzetten van je desktop-pc naar je iPad, iPod touch of iPhone, dan kun je ook gebruikmaken van andere programma's. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen met MediaMonkey.

MediaMonkey is een muziek overzet- en afspeeldienst die je gratis kunt downloaden op het web. Deze werkt ironisch genoeg alleen als je iTunes op je computer hebt staan, je hoeft er verder niet mee te werken. Er is ook een betaalde service van MediaMonkey, waarmee je rechtstreeks muziek kunt branden op cd's en dvd's vanaf je draagbare Apple-apparaat. Download de gratis versie en rond de installatieprocedure af.

Toegang tot bestanden verlenen

Voordat MediaMonkey gebruikt kan worden, moet je het programma eerst toestemming geven om je muziek te gebruiken. In vijf stappen kun je aangeven wat het programma wel of niet mag doen. Vink enkel de vakjes aan waarvan jij vindt dat MediaMonkey er gebruik van mag maken. Elke stap druk je op Volgende om je keuze te bevestigen. In de vierde stap wordt gevraagd om de mappen aan te geven van waaruit het programma je muziek mag halen. Muziek wordt automatisch aangevinkt, maar als je ergens anders muziek opslaat kun je die mappen ook aanvinken.

Vink eerst de mappen aan en klik dan op volgende.

Synchroniseren en muziek overzetten

Na de installatie richt je de aandacht op de werkbalk van MediaMonkey boven in het scherm. Naast Afspelen vind je de optie Extra, klik hierop en een klein menu opent zich. Ga vervolgens naar Apparaat synchroniseren en kies het apparaat dat je via usb-kabel hebt verbonden aan je laptop of desktop. De apparaten synchroniseren en je kunt nu muziek van je computer naar je Apple-apparaat overzetten. Dat kan door aan de linkerkant je mobiele apparaat te selecteren en muziek vanuit de bibliotheek te slepen.

Je kunt bij synchronisatie verschillende apparaten synchroniseren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000