Microsoft maakt Office 2013 goedkoop voor thuiswerkers

© CIDimport

Microsoft maakt Office 2013 goedkoop voor thuiswerkers

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 januari 2013 - 11:53

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Redactie

Microsoft heeft Office 2013 toegevoegd aan zijn Home Use Program (HUP). Via dat programma kunnen werknemers het kantoorsoftwarepakket thuis draaien op de licentie van de werkgever.

Office 2013 is onderdeel geworden van HUP, een thuisprogramma van Microsoft voor volume licentie-klanten met een Software Assurance-contact. Werknemers die zich registreren kunnen via de werkgever per direct Office 2013 draaien op hun thuiscomputer. Het gaat om de variant Office Professional Plus 2013 voor Windows-gebruikers en Office for Mac Home & Business 2011 op de Mac.

Gereduceerd tarief

Er zijn voor thuiswerkers twee manieren om goedkoop aan Office 2013 te komen. Bedrijven kunnen een bulkorder betalen voor alle medewerkers. Zij verstrekken daarna een inlogcode aan hun werknemers, die het pakket vervolgens gratis thuis kunnen gebruiken. Registratie gaat via de aparte HUP-website en wordt gevalideerd met het bij de werkgever bekende e-mailadres.

Bedrijven die het kantoorpakket niet gratis beschikbaar willen maken voor thuiswerken, kunnen dat wel voor een gereduceerd tarief mogelijk maken voor hun werknemers. “In dat geval betalen zij in Nederland eenmalig 12,50 euro voor het gebruik van Office 2013", laat René van der Vlugt, Business Group Lead van Microsofts Office-programma weten aan Webwereld.

Normale prijzen liggen beduidend hoger. Microsoft pusht bij Office 2013 het huurmodel. Losse installaties worden fors duurder, terwijl er abonnementen komen voor verschillende versies. De prijzen van Office 2013 Proffesional Plus zijn nog niet bekend, maar de 2010-versie kost los 499 euro (één pc).

Consumentversie aanstaande

Microsoft heeft vorige week zijn grote klanten op de hoogte gebracht. Software Assurance is een onderhoudsprogramma waar veel middelgrote en grote Nederlandse bedrijven gebruik van maken. Onder meer onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en grotere zakelijke organisaties maken gebruik van het onderhoudsprogramma, dat de laatste softwareversies van Microsoft belooft.

Ook de komst van de consumentenversie van Office 2013 is op handen. Klanten van Microsoft die Office 2010 na 1 november hebben gekocht krijgen daarbij nog tot 30 april een gratis upgrade naar de nieuwe versie. Zij kunnen als alternatief ook kiezen voor een jaarabonnement op Office 365, de cloudversie van het kantoorsoftwarepakket.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000