macOS Catalina achtergrond instellen

© PXimport

macOS Catalina achtergrond instellen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 december 2019 - 15:13

Aangepast: 24 november 2022 - 13:46

Ronald Smit

Als je de upgrade van Mojave (of zelfs een eerdere versie van macOS) naar Catalina hebt uitgevoerd, blijft de oude bureaubladachtergrond staan. Wil je liever de nieuwe foto van het eiland Catalina instellen, dan kan dat.

Had je onder macOS Mojave de welbekende zandduin als achtergrond, dan zul je zien dat die er na de upgrade naar Catalina nog steeds staat. Dat geldt ook voor iedere andere afbeelding die je eerder had ingesteld. Had jij bijvoorbeeld een plaatje van je vakantie ingesteld, dan blijft dat dus ook onder de nieuwste versie van macOS je achtergrond. Heeft Apple ongetwijfeld precies om die reden gedaan. Punt is echter dat er van de Catalina-achtergrond - net als van het Mojave zandduin) ook een dynamische versie beschikbaar is. Die verandert qua belichting dus door de dag heen. Om Catalina als achtergrond in te stellen klik je eerst in de menubalk op het appeltje, gevolgd door een klik op Systeemvoorkeuren. Klik dan op Bureaublad en schermbeveiliging in het geopende venster. Via het navigatiepaneeltje links vind je onder Apple en Bureaublad allerlei afbeeldingen. Ten eerste zijn er de vlaggenschepen van macOS, ofwel de dynamische bureaubladen. Klik op de luchtfoto van Catalina en je bureaublad-achtergrond verandert voortaan in realtime, aangepast aan de tijdzone waarin je verkeert.

© CIDimport

Statisch

Vind je die veranderende achtergrond minder prettig of ietwat irritant, dan kun je ook voor een statisch plaatje kiezen. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je in het selectiemenu naast de preview van het gekozen thema kiezen uit Dynamisch, Licht (stilstaand) of Donker (stilstaand). Verder is er een scala aan achtergronden beschikbaar onder Bureaublad. Ten eerste de welbekende luchtfoto in zowel een dag- als een nachtversie. Maar ook nog een hele serie andere foto's gemaakt boven, rond en op het eiland Catalina. Los daarvan tref je er ook nog wat totaal niet aan Catalina gerelateerde afbeeldingen aan, dus je kunt echt alle kanten op. En nu je toch in dit paneel bent aanbeland: klik ook eens op Schermbeveiliging. Je vindt daaronder een hele serie screensavers. Hoewel die op een tft-scherm niet heel veel praktisch nut hebben, zijn ze wel alleraardigst om naar te kijken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000