LG brengt gebogen G Flex in december naar Europa

© PXimport

LG brengt gebogen G Flex in december naar Europa

Geplaatst: 8 november 2013 - 08:50

Aangepast: 24 november 2022 - 10:28

Elmar Rekers

LG heeft vrijdag bekend gemaakt dat de gebogen G Flex-smartphone in december richting Europa zal komen. De telefoon beschikt over een gebogen beeldscherm en heeft, net als bij de LG G2, alle knoppen op de achterkant zitten.

Later deze maand zal de G Flex als eerste in Korea verkocht worden, de thuisbasis van fabrikant LG. In december zal het toestel dan richting Europa komen. Of de LG G Flex ook direct naar Nederland komt, is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Wel is bekend dat de telefoon in de feestmaand te koop zal zijn in Frankrijk.

Met de G Flex brengt LG de eerste gebogen smartphone naar Europa. Samsung introduceerde eerder al wel de Galaxy Round, maar deze werd enkel in Zuid-Korea op de markt gebracht. De LG G Flex is in de lengte gebogen, wat volgens LG mogelijk is dankzij een nieuwe schermtechnologie. De gebruiker kan het toestel overigens niet eigenhandig buigen.

Behuizing herstelt zichzelf

Een andere unieke eigenschap van de nieuwe Android-smartphone is de behuizing. Volgens LG beschikt de G Flex namelijk over een behuizing die zichzelf kan repareren. Kleine beschadigingen, zoals krasjes, moeten dankzij een speciale coating na enkele minuten vanzelf verdwijnen.

 

© PXimport

De G Flex heeft een 6 inch-beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Geen full hd dus, wat volgens de fabrikant op dit moment ook nog niet mogelijk is met de schermtechnologie. In Korea krijgt de telefoon een verkoopprijs van zo'n 700 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000