Just Timers voor iOS, timen maar!

© PXimport

Just Timers voor iOS, timen maar!

Geplaatst: 6 maart 2020 - 15:16

Aangepast: 25 november 2022 - 08:37

Ronald Smit

Een timer komt altijd van pas. Of het nou gaat om ’t koken van het perfecte ei of het uitvoeren van een wetenschappelijke proef. Nog leuker wordt het met de app Just Timers voor iOS, waarmee je een scala aan timers al dan niet tegelijk kunt laten lopen.

Tijd speelt een essentiële rol bij veel dingen in het leven. En dus komt de app Just Timers voor iOS best van pas. In de keuken, bijvoorbeeld. Of op school, in het lab of waar dan ook. Het aardige van Just Timers is dat je net zo veel timers kunt instellen en voorprogrammeren als je wilt. Althans, als je bereid bent om niet voor gratis te gaan maar € 2,29,- te betalen voor de optie unlimited timers. Doe je dat niet, dan kun je twee timers voorprogrammeren en bewaren in de kosteloze variant.

Om een timer toe te voegen, tik je in het hoofdvenster van de app op de niet te missen + onder in beeld. Geef de timer een naam in het daarvoor bestemde veld. Stel de afteltijd in, met als maximum 99 uur, 59 minuten en 59 seconden. Desgewenst kun je er een Siri-actie van maken. Klaar met instellen? Tik dan op Create. De timer verschijnt nu in de eerst nog maagdelijk lege lijst met timers. Op dezelfde manier kun je meerdere timers toevoegen.

© PXimport

Melding en widget

Start een timer door op de ‘afspeelknop’ erachter te tikken. Je kunt meerdere timers tegelijk starten. Vergeet de eerste keer dat je een timer start niet om toestemming voor meldingen te geven, anders hoor je niks als een timer klaar is met aftellen. Verder geldt dat je een instelling moet wijzigen om überhaupt een melding te krijgen. Dat was althans bij ons het geval. Tik op het instellingentandwiel en zet de schakelaar achter Repeat Alert Sound aan.

Vanaf dat moment kregen wij meldingen bij het verlopen van een timer. Waarbij het geluid ook net wat langer afspeelde, wat wel zo prettig is. Mocht je het willen, dan is Just Timers ook toe te voegen aan de iOS (of iPadOS) widgets, zo heb je ze altijd direct bij de hand. Hoe dan ook zo’n must-have appje dat met regelmaat goed van pas komt!

Last but not least: om een timer uit de lijst te verwijderen veeg je er naar links over om vervolgens op de knop Delete te tikken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000