iPhone app: Briefgeld checken in vreemde landen

© PXimport

iPhone app: Briefgeld checken in vreemde landen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 mei 2012 - 05:01

Aangepast: 16 november 2022 - 10:16

Redactie

Vraag op straat aan willekeurige passanten welke kleur een briefje van 200 of 500 euro heeft, en velen zullen je vragend aankijken. Grote kans dat ze nog nooit zulk briefgeld hebben gezien. Wanneer je in het buitenland bent, is het vaak nog lastiger om het geld te herkennen. Wie zegt je dat je op een idyllisch marktje geen nep-geld terug krijgt als wisselgeld? Dankzij ShowMoney op je iPhone kun je gemakkelijk bekijken of het geld wat je ontvangt echt is.

ShowMoney bevat een ruime database met afbeeldingen van het briefgeld van nagenoeg alle grote vakantiebestemmingen. Op een wereldkaart kun je snel een continent zoeken, waarna je in een lijst alle landen te zien krijgt. Per land vind je al het briefgeld, met een afbeelding van zowel de voor- als achterkant. Zo kun je snel checken of het wisselgeld dat je hebt gekregen wel juist is. Bovendien zie je per briefje de waarde in Euro's. Ook voor het omrekenen is de app dus erg handig.

Mocht je vreemd geld tegenkomen, dan kun je een foto maken van het briefgeld. De app herkent het geld vervolgens en toont je de waarde van het biljet. Wij hebben de app getest met diverse Euro-biljetten en deze werden erg snel herkend.

Kortom

ShowMoney is een enorm handige app die iedere wereldreiziger standaard op z'n iPhone zou moeten hebben staan. Binnen no-time zoek je de juiste afbeeldingen van het briefgeld van verre landen en bovendien zie je direct de waarde van een vreemd biljet in euro's. Showmoney is een erg eenvoudige app, maar erg bruikbaar.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 1,59

Download ShowMoney in de AppStore

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000