Interactieve notificaties gebruiken op iPhone en iPad

Notificaties op de iPhone en iPad kon je eerst alleen aantikken om naar de app te gaan. Sinds iOS 8 kunnen deze meldingen ook interactief zijn. Superhandig natuurlijk! Maar hoe werkt het eigenlijk?

Interactieve notificaties zijn sinds iOS 8 een onderdeel van het besturingssysteem. Dit geldt zeker niet voor alle notificaties. De ontwikkelaar moet zijn app wel geschikt maken voor deze functionaliteit. Apple heeft zelf bijvoorbeeld de app Berichten (iMessage) en Mail hiermee uitgerust. Lees ook: Siri spreekt eindelijk Nederlands.

Twee soorten notificaties

Er zijn twee soorten plekken waar je interactieve notificaties terugvindt: in het berichtencentrum en de meldingstrook boven aan het scherm. Veeg van bovenaan het scherm naar beneden om het Berichtencentrum weer te geven.

In het tabblad staan alle notificaties. Zoals voorheen word je naar de app gestuurd als je erop tik, maar door te vegen bieden interactieve notificaties meer mogelijkheden.

© PXimport

Een notificatie van de Mail-app toont bijvoorbeeld de opties 'Markeer als gelezen' en 'Verwijder'. Ook de Herinneringen-app heeft meerdere opties: 'Markeer als voltooid' en 'Sluimer'. Heb je de Herinnering-app zo ingesteld dat deze als strook boven aan het scherm verschijnt, dan kun je hem naar beneden 'trekken' voor dezelfde opties als in het Berichtencentrum.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten