© PXimport

iCloud back-up uitschakelen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 27 april 2012 - 08:56

Aangepast: 16 november 2022 - 10:19

Robbin Ooijevaar

De Apple-dienst iCloud maakt het mogelijk om allerlei gegevens van uw iPhone of iPad te synchroniseren via internet. Hierdoor hebt u overal dezelfde bladwijzers, mail en contactpersonen. Met Fotostream zijn foto's die u onderweg maakt ook direct beschikbaar op uw computer. Ook is het mogelijk om zonder tussenkomst van uw computer back-ups te maken van uw iPhone of iPad. Het grootste nadeel hiervan is dat deze back-ups veel van uw iCloud-ruimte in beslag nemen.

Bij een gratis account is de ruimte beperkt tot 5 GB. Deze capaciteit is met een gemiddelde iPhone/iPad dus snel verbruikt via de back-upfunctie, waarna Fotostream en andere diensten niet meer werken. Dit kunt u oplossen door meer iCloud-opslagruimte aan te schaffen, of door te voorkomen dat back-ups in iCloud belanden. Deze laatste optie kost niets en het is eenvoudig in te stellen en te controleren. Open op uw iOS-apparaat Instellingen / iCloud / Opslag en reservekopie. Schakel de optie iCloud-reservekopie uit. Uiteraard is het wel handig om regelmatig een back-up te maken van uw iPhone of iPad. Sluit het iOS-apparaat aan op uw computer via de kabel. Start iTunes, klik op uw iPhone/iPad en kies het tabblad Overzicht en controleer of de optie Reservekopie maken op deze computer actief is. Klik nu rechts op uw iPhone of iPad en kies Reservekopie maken om de back-up handmatig uit te voeren.

© PXimport

Voorkom een overvolle iCloud: maak een reserveokopie van uw iPhone/iPad in iTunes.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000