HTC zet HP-patenten in tegen Apple

© CIDimport

HTC zet HP-patenten in tegen Apple

Smartphone & tablet

Geplaatst: 18 juli 2012 - 08:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie

Smartphonemaker HTC klaagt Apple aan voor schending van twee patenten die het net heeft ingekocht. De aanval is hiermee niet alleen geopend op iPhones en iPads, maar ook op Macs.

De bron van de ingezette patenten is HP en het door die firma overgenomen EDS. Van eerstgenoemde is een patent (7.571.221) afkomstig dat slaat op de installatie van netwerkdiensten in een ingebedde netwerkserver. Dit patent is in april 2002 ingediend en in augustus 2009 toegekend. HTC claimt dat Apple dit octrooi schendt met onder meer zijn iPhones, iPads en diverse modellen Mac-computers.

Macs en Mac-beheer

Het van HP gekochte EDS-patent (7.120.684) heeft betrekking op een 'methode en systeem voor centraal beheer van een computernetwerk'. Dit patent is in februari 2002 aangevraagd en in oktober 2006 gehonoreerd. HTC claimt in zijn tegenaanklacht versus Apple dat die dit octrooi schendt met zijn beheersoftware Remote Desktop, Profile Management en aanverwante producten en diensten.

Deze twee HP-patenten zijn in december gekocht door HTC, meldt tech-nieuwssite Cnet. De Taiwanese elektronicaproducent is al enige tijd bezig zijn patentarsenaal te versterken. In juni heeft een Amerikaanse rechter vijf HTC-patenten, gekocht van Google, afgewezen in een aanklacht tegen Apple. Die iPhone-maker heeft diverse zaken tegen en van HTC lopen, en heeft daarbij tussentijds een Amerikaans importverbod gewonnen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000