Google koopt onderzoekstak van smartphonemaker HTC

© CIDimport

Google koopt onderzoekstak van smartphonemaker HTC

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 september 2017 - 07:06

Aangepast: 24 november 2022 - 12:43

Daan Doedens

Google heeft de Research & Development-tak van smartphonebouwer HTC overgenomen. HTC blijft gewoon smartphones maken, maar de kennis van het onderzoeksteam komt uiteindelijk bij Google terecht. Met de overname is ruim een miljard dollar gemoeid.

Helemaal vreemd is de overname niet. HTC werkt al langere tijd samen met Google. Het bedrijf kreeg de kans om de Nexus 9-tablet te bouwen, had een flinke vinger in de pap bij de Google Pixel en het gerucht gaat al maanden dat de Pixel 2, de smartphone die Google begin oktober aankondigt, ook van HTC-makelij is.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Google zich waagt aan de koop of verkoop van een grote smartphonebouwer. Zo werd Motorola in 2011 aan het Google-portfolio toegevoegd, en verkocht het een paar jaar later weer door een Lenovo.

Google is tegenwoordig ook actief in de smartphonemarkt, maar besteeds het bouwen van die smartphones en tablets uit aan andere bedrijven. Met de overname van de R&D-afdeling van HTC hoopt Google in de toekomst zelf een belangrijkere rol te spelen op het gebied van hardware.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000