Hoe blokkeer je SMS-spam op je iPhone?

Spam is bloedirritant, en beperkt zich helaas allang niet meer tot je e-mail. Ook op je iPhone krijg je tegenwoordig berichten waar je niet om gevraagd hebt, die soms ook nog eens gevaarlijke links bevatten. Hoe blokkeer je die berichten?

Los van het feit dat spam heel erg irritant is, blijft het de vraag hoe gevaarlijk het precies is. Het feit dat er (zonder jailbreak) niets op je iPhone kan worden geïnstalleerd zonder dat Apple daar toestemming voor geeft, zorgt ervoor dat de iPhone extreem veilig is. Toch zijn er op internet vele verhalen te vinden van mensen die ineens last hadden van 'spooktelefoons' (apps die vanzelf geopend werden, dingen die vervolgens vanzelf op Facebook gepost werden, enzovoort). Volgens Apple is dat niet mogelijk, maar het kan nooit kwaad om het zekere voor het onzekere te nemen. Blokkeren die handel!

© PXimport

Online vind je véél verhalen over spooktelefoons. Je kunt maar beter veilig zijn.

Telefoonnummers blokkeren

Het blokkeren van een nummer (voor zowel bellen als het ontvangen van berichten) is kinderlijk eenvoudig, maar je hebt er wel minstens iOS 7 voor nodig. Open iMessage en druk op het bericht waarvan je de afzender wilt blokkeren. Druk vervolgens op de knop Details rechtsboven, en daarna op het pictogram met de letter i in een rondje. Helemaal onderin zie je nu de optie Blokkeer deze beller.

Zodra je op deze knop drukt, zal er een melding verschijnen die aangeeft dat je van deze contactpersoon geen gesprekken, berichten of FaceTime-oproepen meer zult kunnen ontvangen. Is dat wat je wilt, druk dan op Blokkeer contact. Wil je de persoon in kwestie bij nader inzien toch niet blokkeren, druk dan op Annuleer. Van dit nummer zul je (op deze telefoon) nu nooit meer last hebben.

© PXimport

Een nummer blokkeren is heel eenvoudig, maar kan wel pas vanaf iOS 7.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten