Het beste van 2014: 10 gave iOS-apps

© PXimport

Het beste van 2014: 10 gave iOS-apps

Geplaatst: 26 december 2014 - 09:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie Computer!Totaal

Ook in 2014 is de App Store weer volgepropt met nieuwe apps. Het kan zijn dat je een gave release gemist hebt of dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom: 10 iPhone-apps die zeker op je smartphone of tablet zouden moeten staan.

Slimmer lopen - WegWijs!

Er zijn genoeg navigatie-apps in de App Store te vinden, maar die zijn bijna allemaal gericht op het gebruik van een auto. Maar wat nu als je al wandelend een klein beetje verdwaald raakt, of gewoon de snelste route naar de supermarkt wil weten?

© PXimport

Dan biedt Slimmer Lopen - WegWijs! uitkomst. Een Nederlandse app, dus wandelen in ons kikkerlandje was nog nooit zo makkelijk. Verdwaal nooit meer met Slimmer lopen!

Slimmer lopen - WegWijs!

Prijs: € 1,79

Download Slimmer lopen - Wegwijs! voor iOS

memeTV

'Memes' zijn plaatjes met grappige teksten die het internet over worden gestuurd. Hilarisch als je ze te zien krijgt, maar nog veel leuker om zelf te maken. Geen idee hoe? Dan springt memeTV te hulp.

© PXimport

De app laat je een lange lijst van al eerder gemaakte memes doorzoeken, waarbij je makkelijk je eigen teksten kan toevoegen. Deel ze met je vrienden als afbeelding, video of GIF-bestand en maak van je telefoon of tablet een bron van grappen.

memeTV

Prijs: Gratis

Download memeTV voor iOS

DeeDay

Verjaardagen-apps zijn er genoeg, maar nog nooit waren ze zo uitgebreid als DeeDay. Uiteraard kun je je Facebookcontacten toevoegen zodat je nooit meer een verjaardag hoeft te vergeten, maar er is nog veel meer.

© PXimport

Je kunt Wikipedia-informatie vinden over de dag zelf, of zelf een ander soort datum invullen. Al met al is DeeDay de meest uitgebreide planning-app die er te vinden is.

DeeDay

Prijs: Gratis

Download DeeDay voor iOS

Sleep Better

Slapen is een belangrijk onderdeel van de dag, maar we besteden er maar weinig bewuste aandacht aan. Sleep Better is een van de apps die dat wil veranderen, en doet dat met verve.

© PXimport

Je kunt een volledig slaapprofiel bijhouden. Niet alleen de tijden waarop je indommelt of weer wakker schrikt, maar ook zaken als je dromen en de manier waarop je wakker wordt. Handige extra features: een wekker (ja, echt) en integratie met de gezondheidsapp van Apple.

Sleep Better

Prijs: Gratis

Download Sleep Better voor iOS

Swype

'Eindelijk', zullen veel Applegebruikers verzucht hebben toen Apple in iOS 8 het gebruik van externe toetsenborden mogelijk maakte. De bekendste en meest geavanceerde van die toetsenborden is ongetwijfeld Swype.

© PXimport

Swype is typen op een (voor Apple) totaal nieuwe manier. Je drukt niet meer per letter op het scherm, maar glijdt in een vloeiende beweging over de letters en het slimme toetsenbord vogelt - in de meeste gevallen - haarfijn uit welk woord je bedoelde.

Swype

Prijs: € 0,89

Download Swype voor iOS

Normal

Met Normal krijg je inzicht in het batterijgebruik van je telefoon of tablet. De app doorzoekt je openstaande apps en berekent hoeveel tijd het je zou schelen als je een bepaalde app af zou sluiten.

© PXimport

Klikken op de naam van een app geeft je nog een scala aan mogelijkheden en overzichtjes, die je een hoop batterijloze uurtjes kunnen schelen. En nee, Normal neemt zelf gelukkig niet zo veel batterijcapaciteit in beslag.

Normal

Prijs: € 0,89

Download Normal voor iOS

Google Analytics

Wie een eigen website runt of beheert, heeft vast wel eens gehoord van Analytics, het website-analyseprogramma van Google. Nu hoef je niet meer vanuit je browser te kijken: er bestaat ook een iOS-app.

© PXimport

Zo kun je onderweg checken hoe goed je website het de afgelopen uren heeft gedaan, zonder dat je daarvoor constant achter je PC of laptop hoeft te blijven zitten: je bekijkt de statistieken van je artikelen gewoon op je iPhone of iPad!

Google Analytics

Prijs: Gratis

Download Google Analytics voor iOS

MyScript Calculator

iOS beschikt zelf over een rekenmachine, maar wat als je iets lastigere vergelijkingen of sommen moet oplossen? Dan biedt MyScript Calculator een onverwachte en zeer fijne uitkomst.

© PXimport

Je hoeft namelijk niet te zoeken naar worteltekens of haakjes: je schrijft ze zelf met je vinger op het scherm. De app herkent je handschrift en rekent daarna ook nog even de som voor je uit. Onmisbaar voor iedereen die niet zo'n wiskundig genie is.

MyScript Calculator

Prijs: Gratis

Download MyScript Calculator voor iOS

Workflow

Workflow is een handige app om je werkzaamheden wat te versnellen en om alles wat soepeler te laten verlopen. Simpel gezegd komt het erop neer dat wanneer jij iets doet, de app al weet wat je vervolgstap wordt en het op eigen houtje alvast voor je regelt.

© PXimport

Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een Facebookbericht posten als je bij je favoriete koffietent zit, of kun je screenshots van Safari vanzelf naar je Dropbox laten verplaatsen. Zeer handig voor de gevorderde gebruiker.

Workflow

Prijs: € 2,99

Download Workflow voor iOS

Dubsmash

Dubsmash is een van de grootste hypes van 2014. Het idee is als volgt: Zoek een bekende quote van iemand op, playback het zo grappig of zo goed mogelijk mee en deel het met je vrienden.

© PXimport

Zo kun je gewoon de bekende speech van Martin Luther King opnemen, maar er zijn natuurlijk tal van andere songteksten, reclames of andere hilarische uitspraken die je je eigen kunt maken. Wees creatief en laat iedereen dubbel liggen van het lachen.

Dubsmash

Prijs: Gratis

Download Dubsmash voor iOS

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000