Gratis Quickoffice iPad-app voor Apps-gebruikers

Gratis Quickoffice iPad-app voor Apps-gebruikers

Smartphone & tablet

Geplaatst: 20 december 2012 - 12:02

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Redactie

Google doet een duit in het zakje in zijn Office-strijd met Microsoft door het gratis verstrekken van Quickoffice op de iPad aan zakelijke klanten van Google Apps.

De geste is in eerste instantie gericht aan zijn zakelijke Google Apps-klanten. Met de gratis app moet het gemakkelijk worden om Microsoft Office-documenten - opgeslagen op clouddienst Google Drive - te bewerken op de iPad. Daarbij meldt Google dat versies voor de iPhone en Android ook onderweg zijn.

Populaire bestandsformaten

Google kocht in juni de kantoorapplicatie Quickoffice op en converteert deze nu stap voor stap met populaire bestandsformaten. In een blogpost schrijft Google dat Microsoft Word, Excel en Powerpoint-bestanden er nu nog beter uitzien op Google Apps, inclusief realtime bewerkingsmogelijkheden.

Het verschil volgens Google:


Klik voor groot


De overname van Quickoffice kan worden gezien als een openlijke aanval op Microsoft, dat nog altijd geen eigen Office-applicaties heeft ontwikkeld voor de iPad of iPhone. Verschillende media melden overigens op basis van anonieme bronnen dat dit begin 2013 wel staat te gebeuren.

Beperkt bewerken

Het bewerken van documenten op de mobiele versie van Google Docs is altijd beperkt gebleven. Mobiele gebruikers van de clouddienst konden alleen de tekst in een document of spreadsheet aanpassen en bullets inpassen. Simpele zaken als het aanpassen van het lettertype, een tekst vetgedrukt of cursief zetten, afbeeldingen of hyperlinks toevoegen, of zelfs het aanmaken van een nieuw document kan op mobiele apparaten niet.

Quickoffice staat bekend als een prima kloon van Microsoft Office op mobiele apparaten. De app biedt voor 6,99 euro uitgebreide mogelijkheden met bewerken van documenten van veelgebruikte opslagdiensten als Dropbox, Evernote en dus Google Docs, dat tegenwoordig onderdeel is van Google Drive.

Het blik op de iPad-app van Quickoffice:


Klik voor groot

Foto's via Google

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000