Google onthult Pixel- en Pixel XL-smartphones

Op een eigen evenement heeft Google de langverwachte Pixel en Pixel XL gepresenteerd. De telefoons lijken sterk op elkaar, hebben high-end specificaties en draaien op Android 7.1 Nougat.

De Pixel-serie vervangt de Nexus-lijn en focust zich niet meer op een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding met de kale Android-versie. De Pixel's gaan de directe concurrentie aan met de duurste Android-smartphones en de Apple iPhone's. Ze worden in de markt gezet als 'smartphones van Google', ook al zet HTC de toestellen voor Google in elkaar. De Pixel's onderscheiden zich van andere Android-telefoons door het bieden van onbeperkte opslag in origineel formaat in Google Foto's, de exclusieve Pixel-launcher en de integratie van Google Assistent. Deze digitale assistent is ook te vinden in nieuwe Google-diensten als chatapp Allo en de huispeaker Home. Assistent geeft antwoord op je vragen en werkt samen met domotica en Google-apps.

Google Pixel (XL) ontwerp en specificaties

De 5 inch Pixel heeft hetzelfde ontwerp als de grotere 5,5 inch Pixel XL, maar de schermresolutie verschilt. Full-HD tegenover QHD, waarbij die laatste voor scherper beeld zorgt. Om een even goede accuduur te garanderen, is de accu van de XL-uitvoering groter (3450 mAh) dan die van de Pixel (2770 mAh). Beide toestellen hebben een AMOLED-display, vingerafdrukscanner en metalen met glazen behuizing. Ze laden op via een USB-C-poort en bevatten een 3,5mm-poort. Google brengt de Pixel en Pixel XL uit met 32GB of 128GB geheugen. Een micro-sd-slot is afwezig. De hardware is vergelijkbaar met die van de concurrentie en omvat een Snapdragon 821-chipset met 4GB werkgeheugen. De Pixel's hebben camera's van 12 en 8 megapixel. 

Software: Android 7.1

Samen met de Pixel-smartphones kondigde Google zojuist ook Android 7.1 Nougat aan. Dit is een relatief kleine update ten opzichte van het huidige 7.0 en brengt vooral onderhuidse verbeteringen met zich mee. Visuele aanpassingen zijn onder meer de gewijzigde navigatieknoppen (nu opgevuld) en app-snelkoppelingen die via veegbewegingen werken. Zo kun je door over de Twitter-app te vegen direct een tweet opstellen of naar je profiel gaan. App-ontwikkelaars moeten de ondersteuning echter zelf toevoegen.

Verkrijgbaarheid

Google brengt de Pixel-smartphones in november uit, maar vooralsnog niet in Nederland. Europrijzen zijn wel bekend, voor o.a. Duitsland. De Pixel met 32GB geheugen gaat 759 euro kosten, de 128GB-uitvoering 869 euro. De Pixel XL met 32GB geheugen kost 899 euro. Het 128GB-model moet 1009 euro gaan opbrengen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000