Google gaat href="http://docs.google.com/">Google Docs</a> geschikt maken voor de iPad. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt op <a href="https://sites.google.com/site/atmospherecontent/">Google Atmosphere</a>, een jaarlijks Cloud Computing-evenement. Voor Google Docs komt geen app, aangezien iPad-versie van Google Docs via de browser beschikbaar wordt.

De dienst gaat de concurrentie aan met Apple's iWork, dat in drie delen voor 7,99 euro per stuk in de App Store gekocht kan worden. Zo kun je de tekstverwerker Pages, spreadsheet-app Numbers of het presentatiepakket Keynote aanschaffen.

Tijdens het evenement heeft Google ook aangekondigd de beveiliging van Google Docs te hebben verbeterd. Hierdoor moet de inlogprocedure veiliger zijn. De beveiliging houdt in dat na het aanmelden met een wachtwoord een tweede verificatie moet worden uitgevoerd met een code die via bijvoorbeeld SMS naar een mobiele telefoon wordt verstuurd. De beveiliging wordt in eerste instantie alleen voor Google Apps en dus ook Google Docs ingevoerd. In de toekomst moeten alle gebruikers van Google zich op deze manier aanmelden.

Naast de iPad wordt ook Android ondersteunt. Hierdoor krijgt de Samsung Galaxy Tab ook ondersteuning voor Google Docs.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000