Gerucht: nieuwe simkaart maakt providerwissel eenvoudig

Apple werkt samen met het bedrijf href="http://www.gemalto.com">Gemalto</a> aan een nieuw type simkaart. Met de simkaart wordt het mogelijk om via software op de iPhone te bepalen met welke mobiele operator de telefoon is verbonden. Hierdoor wordt het mogelijk van provider te switchen zonder dat de simkaart verwisselt hoeft te worden. Dit meldt het technologieblog <a href="http://gigaom.com/2010/10/27/is-apple-about-to-cut-out-the-carriers/">Gigaom</a>, dat zich baseert op informatie met Europese telecomoperators.

Een voordeel van de nieuwe soort simkaart is dat het switchen tussen providers eenvoudiger wordt. Ook maakt de simkaart de ontwikkeling van de iPhone in de toekomst voor Apple eenvoudiger. Zo hoeft het bedrijf niet langer verschillende versies van de telefoon te ontwikkelen die overweg kan met de verschillende mobiele netwerken die in de wereld gebruikt worden. Denk hierbij aan 3G- en CDMA-netwerken. Ook wordt het voor Apple mogelijk de simkaart volledig in de telefoon in te bouwen, waardoor het simkaartslot overbodig wordt en er dus ruimte kan worden bespaard. Daarnaast kan Apple de iPhone door de simkaarten zonder tussenkomst van telecomproviders verkopen. De nieuwe simkaart wordt door Gemalto verwerkt in een chip, die voorzien is van eigen flashgeheugen. Dit geheugen kan worden uitgebreid en gebruikt worden om data over de telecom provider op te slaan. Het bijwerken van deze informatie kan via een computer of via een speciaal ontworpen apparaten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000