Geen seksuele smsjes door Apple's censuurtechnologie

Apple heeft een href="http://www.freepatentsonline.com/7814163.html">patent</a> toegewezen gekregen voor een technologie die voorkomt dat kinderen seksueel getinte sms'jes kunnen versturen of ontvangen. De technologie scant de sms'jes en bepaald of deze woorden bevat die niet geschikt zijn voor de gebruiker. De criteria die hierbij gebruikt worden kunnen worden ingesteld door bijvoorbeeld een ouder. Dit meldt het technologieblog <a href="http://techcrunch.com/2010/10/12/apple-patents-anti-sexting-device/">TechCrunch</a>.

Nadat een bericht dat niet door de beugel kan is gevonden kan de beheerder, in de meeste gevallen de ouder, bepalen of het bericht moet worden aangepast of verwijderd. Ook kan je er voor kiezen het contact tussen de afzender en ontvanger van het bericht in zijn geheel te verbreken.

Het patent lijkt een manier voor ouders om kinderen te beschermen tegen seksuele getinte smsjes. TechCrunch merkt echter ook op dat het effect van de technologie maar van korte duur. Dit aangezien kinderen nieuwe woorden of beschrijvingen zullen vinden waarmee zij sms'jes naar eigen wens kunnen versturen zonder dat deze door de technologie gevonden worden.

De technologie kan ook voor een ander doeleinde gebruikt worden. Zo geeft het patent aan dat het mogelijk is een minimum te stellen aan het aantal woorden dat in een bepaalde taal per bericht wordt gebruikt. Hierdoor kan een kind min of meer gedwongen worden om een bepaalde taal te leren. Het is overigens nog niet bekend wat Apple met de technologie wilt doen of wanneer deze in een product verwerkt zal worden.

© CIDimport

De technologie waarbij berichten worden gescand op seksuele teksten (bron: Free Patents Online)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000