Extra ruimte vrijmaken op je iOS-apparaat met PhoneExpander

© PXimport

Extra ruimte vrijmaken op je iOS-apparaat met PhoneExpander

Geplaatst: 14 augustus 2015 - 03:56

Aangepast: 14 december 2022 - 12:22

Redactie ID.nl

Apps, foto's en filmpjes zijn in de meeste gevallen ruimtevreters op je iPhone. Is je opslagruimte helemaal vol? Alles handmatig verwijderen is zo'n gedoe. Voor Mac-gebruikers biedt PhoneExpander een eenvoudige en snelle oplossing.

PhoneExpander installeren

Open een browser op je Mac en surf naar www.phoneexpander.com. Klik op Download PhoneExpander en open vervolgens het zip-bestand. Dubbelklik op PhoneExpander om de software op je computer te installeren.

Tijdelijke bestanden verwijderen

Zodra de software geïnstalleerd is, krijg je de vraag om je iOS-apparaat te verbinden met je computer via de usb-kabel. Met behulp van de knop Clear Temporary Files krijg je een overzicht van alle tijdelijke bestanden die op je iPhone staan opgeslagen. Je kunt aanvinken van welke apps je de tijdelijke bestanden wilt verwijderen of je gebruikt Clear x Temp Files om ze allemaal in één keer weg te werken. Klik op Done om terug te keren.

 

© PXimport

Deze tijdelijke bestanden nemen niet zo heel erg veel opslagruimte in, maar ze zijn niet nodig.

Apps verwijderen

Via Remove Apps krijg je een overzicht van alle geïnstalleerde apps op je iOS-apparaat. PhoneExpander kijkt naar de omvang van elke app en de datum wanneer je deze laatst gebruikt hebt. Vervolgens rangschikt de software de apps naar mate van belangrijkheid om ze te verwijderen. Vink één of meerdere apps aan en gebruik de Remove App-knop om de apps van je telefoon te smijten. Klik op Done om terug te keren naar het startscherm. Via de App Store kun je verwijderde apps uiteraard gratis opnieuw downloaden en installeren.

Foto's verwijderen

Heb je een gigantische verzameling foto's en filmpjes op je iOS-apparaat? Maak dan eerst even een back-up via iCloud of iTunes en klik dan even door naar Clear Photos. Vervolgens kun je instellen om foto's en videofragmenten van je iPhone te back-uppen op je Mac en ze lokaal te verwijderen. Je kunt een back-up-map toewijzen en aangeven hoe oud bestanden moeten zijn voordat je ze wilt verwijderen. Ga verder met Backup & Remove x Files.

 

© PXimport

Het verwijderen van videofragmenten ouder dan zes maanden geeft ons 2,45 GB extra opslagruimte.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten