Zo kun je een Xiaomi smartphone in Nederland kopen

© PXimport

Zo kun je een Xiaomi smartphone in Nederland kopen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 november 2018 - 17:02

Aangepast: 24 november 2022 - 13:19

Rens Blom

Bij steeds meer Nederlandse (web)winkels kan je een Xiaomi smartphone kopen. Het aanbod van toestellen groeit ook. In onderstaand overzicht vertellen we welke (web)winkels Xiaomi-telefoons aanbieden, en om welke modellen het gaat.

Waarom zou je eigenlijk een smartphone van het nog relatief onbekende Xiaomi kopen? Het antwoord ligt voor de hand: je krijgt een smartphone met indrukwekkende specificaties voor een prima prijs. Bovendien zijn sommige Xiaomi-smartphones uitgerust met Android One, waardoor je qua update-ondersteuning ook goed zit en geen Chinese bloatware op je smartphone hebt.

Importeren of in Nederland aanschaffen?

Lange tijd moest je Xiaomi-smartphones aanschaffen via internationale webwinkels. De telefoonfabrikant verkocht zijn toestellen namelijk niet officieel in Nederland, waardoor je was aangewezen op webshops die verzenden vanuit China of andere landen. Dat was oppassen geblazen, want ondersteunde het toestel de Nederlandse mobiele frequenties wel, en hoe zat dat met verzendkosten en garantie? Ook kunnen importheffingen de smartphone opeens alsnog duur maken.

Nu Xiaomi steeds meer smartphones officieel verkoopt via gerenommeerde Nederlandse (web)winkels, zijn die zaken minder relevant. De modellen die verkocht worden via Nederlandse winkels, heb je namelijk snel en vaak zonder verzendkosten in huis. Daarnaast ondersteunen de toestellen alle Nederlandse mobiele frequenties (tenzij anders aangegeven), kun je bij de (web)winkel aankloppen voor garantie en weet je zeker dat er een Europese stekker in de doos zit. In principe ondersteunen de smartphones die hier verkocht worden ook de Nederlandse taal, iets wat niet standaard is bij geïmporteerde modellen.

Xiaomi Mi A2 Lite en Mi A2

De Xiaomi Mi A2 Lite is een nieuwere budgetsmartphone met een grote accu en Android One-software. Hierdoor ben je verzekerd van snelle en langdurige beveiligingsupdates en twee Android-versie-upgrades.

Mediamarkt verkoopt één uitvoering van de Mi A2 Lite, namelijk het model met 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Coolblue en Mobiel.nl bieden de telefoon aan met 3GB/32GB en 4GB/64GB geheugen.

De Mi A2 lijkt op de Lite-uitvoering, maar heeft betere specificaties en een groter beeldscherm. De accu is kleiner. Dit toestel draait op dezelfde Android One-software. De Mi A2 is bij MediaMarkt in twee versies verkrijgbaar, met 4GB/32GB werk- en opslaggeheugen en 4GB/64GB geheugen. Coolblue verkoopt dezelfde modellen. Belsimpel biedt de Mi A2 aan met 6GB/128GB werk- en opslaggeheugen. Bij Mobiel.nl kun je uit alle drie de uitvoeringen kiezen.

Xiaomi Mi 8 kopen

De Mi 8 is een high-end Xiaomi-smartphone met een groot beeldscherm, krachtige hardware en een dubbele camera. Je kunt de Mi 8 bij diverse (web)winkels kopen. Coolblue verkoopt de versie met 6GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen, terwijl Belsimpel naast die variant ook een model met 6GB/128GB geheugen in het assortiment heeft. Mobiel.nl verkoopt zowel de 6GB/64GB als de 6GB128GB varianten.

Pocophone Poco F1 kopen

Pocophone is een nieuw dochterbedrijf van Xiaomi dat kortgeleden zijn eerste smartphone heeft uitgebracht. De Poco F1 is een high-end telefoon die veel lijkt op de Mi 8, al zijn er ook verschillen. Zo heeft de F1 een grotere accu en is hij fors goedkoper.

De nieuwe Pocophone F1 is bij Belsimpel verkrijgbaar met 6GB/128GB geheugen. Deze versie is ook te koop bij Mobiel.nl, dat ook de 6GB/64GB-variant in het assortiment heeft.

Xiaomi Redmi Note 5 kopen

Xiaomi verkoopt veel middenklasse telefoons, waar de Redmi Note 5 er één van is. Het toestel gaat dankzij zijn grote accu lang mee en is verkrijgbaar in meerdere configuraties.

De Xiaomi Redmi Note 5 is bij Belsimpel en Coolblue te koop met 3GB/32GB en 4GB/64GB werk- en opslaggeheugen. Mobiel.nl verkoopt de 64GB-uitvoering.

Andere Xiaomi-smartphones kopen

Er zijn nog meer Xiaomi-telefoons te koop in Nederland. Ook zijn er een aantal modellen die te koop waren, en waarvan het nog onduidelijk is of ze terugkeren. Zo verkocht MediaMarkt eerder dit jaar een aantal Xiaomi-smartphones via zijn webwinkel. Het ging om de oudere Mi A1 (review), Mi Mix 2, de Redmi Note 4 en de Redmi Note 5A. De telefoons zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar, al staan de productpagina’s nog online. Op dit moment staan er ook productpagina’s online van de nieuwere Redmi 6 en de Redmi Note 5, maar het is niet mogelijk om de telefoons te bestellen. De smartphones zijn ‘tijdelijk niet op voorraad’, aldus de site.

De relatief nieuwe Xiaomi Mi Mix 2S is bij Belsimpel te koop met 6GB/128GB werk- en opslaggeheugen. De (web)winkel belooft in de toekomst ook de nieuwere Mi 8 Explorer en Mi 8 SE te gaan verkopen, maar zegt nog niets over data en prijzen.

Bij Mobiel.nl kun je ook terecht voor de Mi A1, Redmi 6, de Redmi 5 Plus, de Mi Mix 2 en de Mi Mix 2S.

© PXimport

Redmi 6A kopen bij Kruidvat

In mei dit jaar maakte Kruidvat bekend een samenwerking te hebben gesloten met Xiaomi over de verkoop van Xiaomi-producten. Vanaf 19 november is de Redmi 6A bij de drogist verkrijgbaar. Naar verwachting zullen de komende maanden meer toestellen zijn weg vinden naar de schappen van Kruidvat.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000