De iPhone 14 Pro (Max) heeft last van deze drie problemen

De iPhone 14 Pro (Max) heeft last van deze drie problemen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 september 2022 - 08:47

Aangepast: 19 september 2022 - 12:42

Enkele dagen na de verkoopstart van de Apple iPhone 14-serie melden vroege kopers uiteenlopende problemen met de Pro-modellen. De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max vertonen diverse bugs, die vermoedelijk op te lossen zijn via software-updates.

GPS werkt niet

Het eerste probleem speelt voor zover bekend alleen op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Deze smartphones verliezen soms hun gps-signaal, waardoor je als gebruiker niet meer kunt navigeren. Waarom en wanneer dit euvel opduikt, is niet duidelijk. Wel lijkt het erop dat het probleem te wijten is aan de iOS 16.1-bèta. In de vorige iOS 16-versie werkt de gps wél goed op de iPhones. Dat alleen de Pro-versies last hebben van een instabiele gps, lijkt duidelijk te maken dat de bug te maken heeft met de nieuwe dual-frequency gps. Die zit alleen in de Pro-modellen en niet in de normale iPhone 14 en iPhone 14 Plus.

Het lijkt erop dat getroffen iPhone-gebruikers moeten wachten op een software-update die het probleem verhelpt. Heb je een iPhone 14 Pro (Max) en draai je nog geen iOS 16.1-bèta, dan raden we je aan bij je huidige softwareversie te blijven totdat het gps-probleem is opgelost.

De vernieuwde scherminkeping van de iPhone 14 Pro.

iPhone 14 Pro-camera rammelt

Een ander probleem treft ook alleen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Deze smartphones hebben een tweede generatie optische beeldstabilisatie, die minder schokkerige foto's en video's moet opleveren als je de groothoeklens gebruikt. Maar daar gaat vooralsnog iets mis als je camera-apps van derden gebruikt. Bij het filmen via TikTok, Instagram en Snapchat zijn video's juist héél schokkerig, waardoor ze vrijwel onbruikbaar zijn.

Uit video's op sociale media valt op te maken dat de camera van de iPhone 14 Pro (Max) rammelt en trilt. Dit gebeurt - gelukkig - niet bij het filmen via de iOS-camera-app. Wat erop duidt dat het probleem niet aan de camera zelf ligt, maar aan de iOS-software. Het ligt voor de hand dat Apple het euvel daarom kan verhelpen via een software-update. De fabrikant heeft hier op moment van schrijven nog niets over losgelaten, dus het is nog even afwachten.

Vastlopende iPhone 14 Pro (Max)

Ook het derde probleem treft voor zover bekend alleen de iPhone 14 Pro (Max), de duurste modellen uit de iPhone 14-line-up. Sommige gebruikers klagen dat hun toestel vastloopt na het overzetten van gegevens vanaf een oude iPhone of via de iCloud-back-up-methode.

Een oplossing lijkt mogelijk via een software-update. De bekende website Macrumors schrijft dat Apple het probleem onderzoekt en gebruikers vooralsnog aanraadt om hun iPhone handmatig opnieuw op te starten.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000