De 9 beste apps voor het Eurovisie Songfestival 2014

© PXimport

De 9 beste apps voor het Eurovisie Songfestival 2014

Geplaatst: 9 mei 2014 - 08:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie ID.nl

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Kopenhagen, Denemarken. De bookmakers zien de Nederlandse inzending, Ilse DeLange en Waylon met Calm After The Storm, als een van de favorieten. Mis niets van het Eurovisie Songfestival met de beste 9 apps die wij voor jou op een rij zetten.

1. Eurovision Song Contest

De officiële applicatie van het Eurovisie Songfestival 2014 is de Eurovision Song Contest-app. Op de tijdlijn krijg je direct alle nieuwe ontwikkelingen te zien , terwijl je via Live Show de liveshows kunt volgen. Als je hierop drukt voordat de shows van start gaan, krijg je een timer te zien die aftelt. Alles wat bij het songfestival komt kijken is toegankelijk. Je kunt informatie van achter de schermen krijgen via de Greenroom, muziek kopen via muziekshop en een quiz doen in Matchmaker. Deze bepaalt op basis van je antwoorden welke artiest van dit jaar het beste bij jou past. Eurovision Song contest is dé app voor fans van het Eurovisie Songfestival.

 

© PXimport

De officiële app is een zeer complete songfestival-app.

Te downloaden: Play Store

Te downloaden: App Store

2. Eurovision Game 2014

In de Eurovision Game 2014-app kun je samen met vrienden je eigen songcontest houden. Je meldt elkaar aan en kunt afzonderlijk stemmen op je favoriete artiesten. De puntenverdeling gaat exact hetzelfde als met het Eurovisie Songfestival en achteraf kun je zien welke artiest het meest populair is in je vriendengroep. Je kunt naast het bijhouden van je vriendenscore ook de score van de contest zelf bijhouden. De app geeft ook de mogelijkheid om alle liedjes af te spelen. Je klikt bij songs op het liedje dat je wilt horen, komt op de artiestenpagina waar je aanvullende informatie krijgt en kunt van daaruit de video openen.

 

© PXimport

Kijk naar de verschillen tussen vriendenscore en de échte score.

Te downloaden: Play Store

3. ESC Rating

ESC Rating laat je zelf punten uitdelen aan artiesten. Je kunt dan achteraf je score vergelijken met de score die het gehele publiek heeft gegeven aan artiesten. Hiervoor moet je echter wel een betaald account nemen. Kosteloos kun je namelijk je eigen waardeoordeel geven, maar je kunt ze niet met de officiële uitslag vergelijken. Om je zo'n 2 euro te besparen kun je dit achteraf beter handmatig doen. In de app vind je ook het laatste nieuws omtrent het Eurovisie Songfestival, al is de officiële app hier beter in gestructureerd.

 

© PXimport

Geef zelf punten aan deelnemers en vergelijk ze met de officiële resultaten.

Te downloaden: Play Store

Te downloaden: App Store

In-app-aankopen: € 1,99

4. Eurovision

Alles wat op sociale media over het Eurovisie Songfestival wordt gezegd, wordt verzameld in Eurovision. Met speciale kopjes kun je snel switchen tussen Facebook, Twitter, YouTube en Instagram. Interviews, muziek en foto's die door artiesten zelf zijn gemaakt kun je makkelijk terugvinden. Eurovision is een zeer handige app als je op veel sociale media actief bent.

 

© PXimport

Alles van sociale media komt op deze app binnen.

Te downloaden: Play Store

5. All Years of Eurovision

In de All Years of Eurovision-app krijg je een overzicht van alle tot nu toe gehouden songfestivals. Je kunt in een overzichtelijk schema aanklikken over welk songfestival je meer informatie wilt en krijgt een overzicht van alle landenscores en hun eindklassering. Als je een bepaalde artiest dan aanklikt, gaat de app via YouTube op zoek naar de muziekvideo van die artiest met het nummer dat gespeeld is tijdens het songfestival. Met All Years of Eurovision heb je alle Eurovisie Songfestival-muziek in één database tot je beschikking.

 

© PXimport

Zoek alles over voorgaande wedstrijden op.

Te downloaden: Play Store

6. Eurovisionairy 2014

Eurovisionairy 2014 is een zeer simpele app die de winnaar probeert te voorspellen met behulp van reacties op Twitter. Met de app kun je zien hoe vaak er over een bepaald land/nummer wordt gesproken. In het kopje predictions krijg je te zien welke artiesten het meeste besproken zijn op dit moment en bij history kun je zien hoe dat vorig jaar was. Je krijgt dan een indruk wie via Twitter het meest populair is en kunt zelf meediscussiëren, al is dit geen garantie dat de meest besproken artiest wint.

 

© PXimport

De score wordt voorspelt op basis van Twitter-activiteiten.

Te downloaden: Play Store

7. Eurovision Song Contest Quiz

In Eurovision Song Contest Quiz krijg je allerlei vragen voorgeschoteld van alle gehouden wedstrijden tot en met 2014. In de game-app kun je het tegen anderen opnemen om te bepalen wie meer van het Eurovisie Songfestival weet, of je eigen kennis testen door in je eentje vragen te beantwoorden. De applicatie is gratis, maar daardoor heb je wel enige beperkingen. Zo kun je tegen een betaling van 1,79 euro afkomen van geforceerde reclames en kun je een nieuwe quizmodus vrijspelen, waarbij je stressvaardigheid wordt getest. Wil je dus je kennis oefenen, dan is Eurovision Song Contest Quiz de app voor jou.

 

© PXimport

Test je kennis over het Eurovisie Songfestival.

Te downloaden: App Store

In-app-aankopen: € 1,79

8. Eurovision: Video of Winners

Eurovision Winners is de meest simpele app met betrekking tot het Eurovisie Songfestival. De app bestaat uit niets meer dan een lange lijst, waarin alle YouTube-filmpjes staan van iedereen die het festival heeft gewonnen. Je kunt makkelijk en snel per jaar zien wie destijds de beste was. Ilse DeLange en Waylon staan nog niet in de lijst, maar dat zou naar zaterdag kunnen veranderen als het de Nederlanders lukt om het Eurovisie Songfestival te winnen.

 

© PXimport

Na zaterdag staan Ilse DeLange en Waylon er hopelijk ook in.

Te downloaden: Play Store

9. Eurovision Videos

Eurovision Videos geeft een overzicht van alle gehouden songfestivals, de locaties en de artiesten die aanwezig waren. Je kunt per jaar zoeken naar wie er meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Alle liedjes kun je terugluisteren, waarbij een klein deel van de video's bestaat uit de optredens die destijds gehouden zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. De app is niet helemaal compleet, want Ilse DeLange en Waylon staan met Calm After the Storm nog niet in de lijst. Het is desondanks een handige applicatie als je de leukste nummers van het Eurovisie Songfestival nog eens wilt beluisteren.

 

© PXimport

Helaas is 2014 niet helemaal up-to-date.

Te downloaden: Play Store

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten