Cisco overwint trol die Apple en Microsoft pakte

© CIDimport

Cisco overwint trol die Apple en Microsoft pakte

Smartphone & tablet

Geplaatst: 15 maart 2013 - 13:04

Aangepast: 16 november 2022 - 10:06

Redactie

Cisco maakt geen inbreuk op octrooien van VPN-trol VirnetX, oordeelt een jury. Eerder won het bedrijf al wel meer dan 300 miljoen dollar van zowel Microsoft als Apple.

Cisco-producten maken geen inbreuk op drie netwerksecuritypatenten van VirnetX, maar de patenten zijn wel geldig. Dat oordeelt een jury in Texas in een langlopende rechtszaak. De overwinning voor Cisco maakt een einde aan de juridische zegetocht van VirnetX op grote techbedrijven. De patenttrol dwong in 2010 al ruim 100 miljoen boete af van Microsoft, waarop Redmond een vervolgrechtszaak voor nog eens 200 miljoen afkocht.

Succestrol

Ook Apple moet er aan geloven. Afgelopen november oordeelde een jury dat Apple VirnetX 368 miljoen dollar moet betalen. Meteen daarna kwam er een nieuwe claim bovenop tegen Apple's recente producten, die in de eerste rechtszaak nog niet waren meegenomen.

VirnetX voert momenteel ook nog zaken tegen Avaya en Siemens. Bovendien loopt er nog een zaak tegen Apple bij de International Trade Commission (ITC), waarbij ook nog een schadevergoeding kan worden opgelegd, alsmede een importverbod voor alle patentschendende iPhones, iPads en Macs.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000