De 6 beste 3D Touch apps voor je iPhone 6s

© PXimport

De 6 beste 3D Touch apps voor je iPhone 6s

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 oktober 2015 - 09:08

Aangepast: 14 december 2022 - 15:12

Jelle Peterse

De iPhone 6s en 6s Plus voegen een nieuwe dimensie toe aan het gebruiken van je iPhone: 3D Touch. Wij bespreken de zes beste apps die hier momenteel voor zijn geoptimaliseerd.

Naast multitouch beschikt de iPhone 6s nu ook over 3D Touch: het scherm van je iPhone is drukgevoelig. Dit geeft een hoop nieuwe mogelijkheden, maar zorgt er ook voor dat je bestaande acties sneller uit kunt voeren. Zo kun je door bijvoorbeeld hard te drukken op het icoontje van de camera-app, meteen een selfie maken. Lees ook: Zo werkt 3D Touch op de iPhone 6s (Plus).

Apps van derden moeten zelf ondersteuning voor 3D Touch bieden. Nog lang niet alle ontwikkelaars hebben dit gedaan, maar het worden er steeds meer. Wij lichten zes apps uit die al ondersteuning bieden, en zo het gebruik een stuk efficiënter maken.

© PXimport

Workflow

Prijs: €3,99

Workflow wordt beschreven als "jouw persoonlijke automatiserings-tool". Je kunt acties samenvoegen om zo een krachtige workflow te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld alle afbeeldingen van een website uit Safari halen en opslaan in Dropbox, of een gekopieerd bericht tegelijk plaatsen op Facebook, Twitter of Instagram. Je programmeert eigenlijk zelf verwijzen op iOS.

Met 3D Touch kun je, door hard op het app-icoontje te drukken, meteen zo'n actie uitvoeren. Je hoeft dus niet eerst de app te openen, maar kunt de actie meteen uitvoeren. Ook als je de app wel al geopend hebt, is 3D Touch handig. Zo kun je met peek snel details van een bepaalde workflow zien. Workflow wordt op deze manier een stuk productiever.

© PXimport

OmniPlan 2

Prijs: €49,99

OmniPlan is een app die je helpt bij het weergeven, onderhouden en vereenvoudigen van projecten. Je kunt taken opsplitsen, de nodige bronnen optimaliseren en toezicht houden over het hele project. Ook kun je met anderen samenwerken aan één project. Het maakt het beheren van je project een stuk gemakkelijker.

3D Touch laat je snel een recent bekeken document openen of een nieuw document maken, rechtstreeks vanaf je thuisscherm. Zo laat OmniPlan 2 je nog sneller en productiever je project beheren.

© PXimport

Launch Center Pro

Prijs: €2,99

"Launch actions, not just apps." is de tagline waarmee Launch Centre Pro in de app store staat. Met de app kun je bijvoorbeeld meteen de camera-module van Instagram openen, of je moeder meteen een SMS sturen. De app vormt een startpagina waar je dit soort acties meteen kunt uitvoeren. Zo win je tijd bij acties die je misschien wel twintig keer per dag uitvoert.

Met de komst van 3D Touch gaat dit nóg sneller. Om deze acties uit te voeren hoef je app niet eens meer te openen. Door hard te drukken op het icoontje van de app, voer je zo'n actie onmiddellijk uit.

© PXimport

Handle

Prijs: gratis

Handle brengt je email, agenda en to-do lijsten samen zodat je precies weet wat je moet doen vandaag, morgen en verder. Het probeert orde in de chaos te scheppen van je alledaagse activiteiten en verplichtingen. Voor mensen die veel gebruik maken van deze losse diensten op hun iPhone, is Handle een uitkomst. Zo kun je je focussen op dingen die nú belangrijk zijn.

Hard drukken op het icoontje laat je direct een to-do lijst of herinnering aanmaken, iets plannen in je agenda, of een nieuwe email schrijven. Dit alles direct vanaf je thuisscherm.

© PXimport

Genius Scan

Prijs: gratis

Met Genius Scan heb je altijd een kopieermachine in je broekzak. De app kan documenten scannen met de camera van je iPhone. Zo heb je - ook geprinte - documenten altijd bij de hand. Na het maken van de foto optimaliseert de app de foto, en kun je het bestand bewaren als JPEG of PDF of het document in deze formaten naar anderen sturen.

Door hard op het icoontje te drukken, kun je met Genius Scan direct bepaalde acties uitvoeren. Zo kun je direct scannen met je camera, een bestaande foto gebruiken, of een foto uit een cloud-dienst halen.

© PXimport

Evernote

Prijs: gratis

Evernote geeft je een geweldige structuur met notities die met al je apparaten synchroniseren. Zo kun je overal productief zijn (zelfs op je Apple Watch). Je kunt notities, checklists en onderzoeken schrijven, en alles van het web in de app plakken. Uiteraard kun je alles delen met anderen. Je kunt met Evernote heel eenvoudig je ideeën presenteren, zonder slides te hoeven maken.

3D Touch laat je nu met Evernote vanaf je thuisscherm meteen een nieuwe notitie maken, een herinnering instellen, en een foto maken. In de app zelf kun je peek gebruiken om snel content als notities, website links en Work Chats te bekijken, voordat je het daadwerkelijk opent.

Tip de redactie!

Bij MacWorld zijn we altijd op zoek naar innovatieve nieuwe apps die gebruik maken van alles wat de iPhone te bieden heeft. Gebruik je zelf een app die anderen niet mogen missen? Laat het ons weten in een reactie!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000