Benieuwd naar Google Glass? Glass-simulator geeft voorproefje

© PXimport

Benieuwd naar Google Glass? Glass-simulator geeft voorproefje

Smartphone & tablet

Geplaatst: 14 mei 2013 - 05:33

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Elmar Rekers

De kans is groot dat je niet tot het selecte groepje ontwikkelaars behoort dat van Google reeds een Glass-bril heeft gekregen. Om je toch alvast een idee te geven wat deze futuristische bril voor je kan gaan betekenen, heeft Mutual Mobile de Glass Sim ontwikkeld.

Als gadgetliefhebbers het momenteel ergens over hebben, is het wel de Glass-bril van Google. Een augmented reality-bril die de drager constant van real-time-informatie voorziet op een klein display dat voor het oog hangt.

In de Glass Sim van Mutual Mobile kan je kiezen uit een aantal templates (cards) die betrekking hebben op jouw dagelijks leven. Ook kan je een foto uploaden van jouw omgeving (die je bijvoorbeeld even snel met de webcam maakt), waardoor je een aardig idee krijgt hoe Glass invloed zal hebben op jouw leven.

Google I/O

Het is natuurlijk niet de real-time-informatievoorziening die Glass belooft te bieden, maar het komt aardig in de buurt. Een template is eenvoudig gemaakt, en wil je deze card delen met vrienden dan is dat direct vanaf de website mogelijk. Verwacht wordt dat Google zijn Glass-bril in 2014 op de markt brengt.

Woensdag gaat de Google I/O-conferentie van start, waar Google ongetwijfeld meer details zal geven over de werking en beschikbaarheid van zijn nieuwe gadget.

© PXimport

Card-voorbeeld van Mutual Mobile.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000