Begeleide toegang instellen op iPhone en iPad

© PXimport

Begeleide toegang instellen op iPhone en iPad

Geplaatst: 21 december 2014 - 07:08

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Richard Borgman

Met de functie Begeleide toegang (Guided Access) kun je de iPhone, iPad en iPod touch vastzetten op een bepaalde app. Alleen de gebruiker met een vooraf ingestelde code kan deze modus uitschakelen. Ook een deel van het scherm kan buiten werking worden gesteld.

Begeleide toegang wordt gebruikt als het Apple-apparaat aan derden wordt gegeven. Vooral voor kinderen is dat handig: start een bepaalde app op, zoals Candy Crush Saga, stel Begeleide toegang in en het kind kan de app niet meer verlaten zodat andere apps als Mail, Safari en Facebook 'veilig' zijn. Ook wordt Begeleide toegang gebruikt voor iPads in winkels, op scholen en in een zakelijke omgeving. Begeleide toegang is onderdeel van het besturingssysteem vanaf iOS 6. Lees ook: Zo gebruik je Touch ID op de iPhone 5s.

Zo stel je Begeleide toegang in:

1. Start de Instellingen-app op

2. Ga naar Algemeen

3. Ga naar Toegankelijkheid

4. Ga naar Begeleide toegang onder het kopje Leren

5. Schakel Begeleide toegang in en tik op Toegangscode-instellingen

6. Voer onder Stel code voor begeleide toegang in een viercijferige code in

Begeleide toegang is nu ingesteld. De functie kan in elke app worden ingeschakeld door drie keer op de thuisknop van het Apple-apparaat te klikken. In het menu dat verschijnt kun je simpelweg rechtsboven op Start tikken om de Begeleide toegang-stand te beginnen.

 

© PXimport

Als Begeleide toegang is ingesteld, kunnen kinderen niet meer uit de app en rommelen met Facebook en Mail.

De app kan nu alleen verlaten worden door drie keer op de thuisknop te drukken en de viercijferige code in te voeren. Ook Touch ID kan worden ingesteld zodat de code niet hoeft te worden gebruikt.

Als je in de app Begeleide toegang opstart door drie keer op de thuisknop te drukken, verschijnt onderaan Opties. Hiermee kun je instellen welk deel van het scherm niet meer functioneert, om bijvoorbeeld een menu- of deelfunctie te verbergen. Ook de sluimer- en volumeknop, de bewegingssensor, het toetsenbord en het touchscreen kunnen worden uitgeschakeld. Als laatste kan een tijdslimiet worden ingesteld.

Begeleide toegang automatisch activeren

Zijn de instellingen van Begeleide toegang naar wens ingesteld, dan is het niet nodig om dit telkens te herhalen of de menu's op te roepen. Ga naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid / Begeleide toegang en schakel Activeringsknop in. Wanneer je nu in een app drie keer op de thuisknop drukt, wordt de Begeleide toegang-stand zonder extra menu's of handelingen onmiddellijk geactiveerd met de bestaande instellingen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000