Bedrijven blokkeren iOS na Exchange-problemen

© CIDimport

Bedrijven blokkeren iOS na Exchange-problemen

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 februari 2013 - 12:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Een bug in de nieuwe versie van iOS leidt tot verstopping op Exchange-servers. Bedrijven zijn daarom overgegaan op het blokkeren van iPads en iPhones om getroffen servers te ontlasten.

De update naar iOS 6.1 kan leiden tot onnodig grote logs in de Exchange-server, melden diverse gebruikers op Microsofts Technet. Windows-expert Tony Redmond raadt daarom bedrijven aan om iOS-apparaten nog even niet te upgraden, omdat mailservers beginnen te steigeren dankzij uit de kluiten gewassen transactielogs die snel voorbij de 50 GB zouden groeien.

Synchronisatieloop

Het probleem wordt door meerdere gebruikers gemeld die zien dat de logfiles fiks groeien zodra een iPad contact maakt via Outlook. Een van de melders denkt het probleem te hebben getraceerd naar de agendasynchronisatie van de iPad. Er ontstaat in sommige gevallen een synchronisatieloop, waardoor er te veel logfiles worden weggeschreven.

Deze bestandsoverloop zorgt voor haperingen op Exchange-servers van bedrijven. Omdat downgraden naar een eerdere versie niet mogelijk is, hebben IT-afdelingen de toegang van iOS 6.1 naar de Exchange-server geblokkeerd om uitval te voorkomen, zo staat te lezen op een ontwikkelaarsforum.

Vodafone UK: niet upgraden

De bug heeft AOL ertoe genoopt om de deelfunctie tijdelijk uit te schakelen. De bug die zorgt voor een loop als werknemers afspraken proberen te beheren, veroorzaakt ook daar problemen in de back-end. Daarom is juist deze agendabeheerfunctie bij AOL uitgeschakeld.

De Britse tak van Vodafone waarschuwt zijn gebruikers om ook niet te upgraden naar de nieuwe versie van het besturingssysteem. Dit vanwege een bug die zou leiden tot problemen op het 3G-netwerk. Weer andere bugs zouden het toestel te heet laten worden de batterij onnodig snel doen leeglopen.

Agendaproblematiek duikt vaker op

Bij het verschijnen van iOS 6 vorig jaar waren er ook al problemen met ActiveSync. Een bug zorgde toen ook al voor synchronisatie-issues in de agendafunctie. Hierbij liepen gedeelde afspraken in de soep. Michael Rose, redacteur van Apple-blog TUAW wees er toen op dat dit probleem Apple en Microsoft parten blijft spelen.

Update 16.39 uur: Het ontwikkelaarsforum meldt dat na het aanvankelijk volledig blokkeren van Exchange een regel ervoor zorgt dat de gewraakte deelfunctie wordt uitgeschakeld. Hierdoor wordt de synchronisatieloop vermeden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000