Apple trekt stekker uit Messages voor Lion

© PXimport

Apple trekt stekker uit Messages voor Lion

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 november 2012 - 08:01

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Jasper Bakker

Apple beëindigt de bèta van chatclient Messages voor OS X-versie Lion (10.7). De definitieve versie komt niet naar Lion; gebruikers moeten maar upgraden naar Mountain Lion (10.8).

De bèta van Apple's sms-alternatief (oorspronkelijk iMessage op de iPhone en iPad) is voorbehouden aan de nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem. Dit is begin dit jaar al aan het licht gekomen, nog voordat Mountain Lion uit was.

Upgrade vóór 14 december

Apple laat Lion-gebruikers nu per mail weten dat Messages voor hun ten einde loopt. Die opvolger van de eigen im-software (instant messaging) iChat loopt op op 14 december af, meldt Webwerelds Amerikaanse zustersite Computerworld.com.

Klanten die de communicatiedienst toch willen gebruiken, moeten van Lion overstappen naar Mountain Lion. De upgrade naar die nieuwere versie van Mac OS X kost slechts 18 euro. Het besturingssysteem is direct te kopen en te downloaden in de Mac App Store van Apple. Niet alle Macs zijn in staat - of toegestaan - om Mountain Lion te draaien.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000