Apple overstag: Butterfly-toetsenbord krijgt make-over

© PXimport

Apple overstag: Butterfly-toetsenbord krijgt make-over

Smartphone & tablet

Geplaatst: 7 juni 2019 - 14:32

Aangepast: 24 november 2022 - 13:39

Justin Doornekamp

Apple verbeterde de bekritiseerde Butterfly-toetsenborden van de MacBook Pro 2018 en MacBook Air 2018 met een siliconen membraan, maar desondanks zijn de zogenoemde vlindertoetsenborden van de derde generatie nog steeds gevoelig voor stof en klein vuil. Apple geeft toe dat het toetsenbord nog steeds niet lekker werkt en gaat opnieuw wat veranderingen doorvoeren.

In de afgelopen tijd werden er veel problemen gemeld rond het Butterfly-toetsenbord van de Macbooks. Veel toetsenborden gingen defect: er zijn veel gebruikers die problemen hebben door toetsen die helemaal niet meer werken of blijven kleven of plakken. Een reparatie is onnodig ingewikkeld.

Apple verontschuldigt zich niet voor de problemen met het toetsenbord, maar lijkt wel bereid om klanten tegemoet te zien. Het bedrijf zal gratis alle Butterfly-toetsenborden vervangen, ook die van de recent aangekondigde modellen. Alle MacBooks met het zogeheten vlindermechanisme vallen nu onder het reparatieprogramma.

De nieuwe toetsenborden zijn opnieuw ontworpen met andere materialen. Eerder werden kapotte toetsenborden nog gerepareerd met dezelfde onderdelen, waardoor het probleem in de toekomst ongetwijfeld weer zou opduiken.

Overigens is het uiteraard niet gezegd dat met de laatste aanpassingen aan het toetsenbord nu alle problemen zijn opgelost, maar door ze op zijn minst serieus te nemen, krijgen klanten mogelijk wel wat gemoedsrust in aanloop naar de toekomstige lancering van nieuwe MacBooks.

MacBook Pro 2019

Afgelopen maand kondigde Apple een nieuwe versie van de Pro aan, waar al verbeteringen werden doorgevoerd in het toetsenbord. Ook wordt de laptop voorzien van de negende generatie Intel Core-processors en hebben de apparaten een Touch Bar (een aanraakgevoelig display dat de F-toetsen vervangt) en een vingerafdrukscanner.

De prijzen voor een nieuwe MacBook Pro met een scherm van 13 inch of 15-inch beginnen bij respectievelijk 1.999 euro en 2.799 euro. Voor een 13-inch of 15-inch model met betere specificaties betaal je respectievelijk 2.249 en 3.299 euro.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000