Apple dwingt Pegatron te stoppen met de productie van Asustek's ultrabook

© PXimport

Apple dwingt Pegatron te stoppen met de productie van Asustek's ultrabook

Geplaatst: 14 februari 2012 - 16:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Wouter Hoeffnagel

Apple heeft haar leverancier Pegatron Technology onder druk gezet opdrachten voor de nieuwe ultrabook van Asustek Computer te laten vallen. Apple dreigde zijn opdrachten voor iOS-apparaten naar een andere leverancier te verplaatsen als Pegatron niet in ging op de eis.

Dit schrijft Digitimes op basis van het Chinese Commercial Times. De Commercial Times stelt dat de Zenbook van Asus die vorig jaar op de markt verscheen naar Apple's mening te veel lijkt op de MacBook Air. Dit zou dan ook de reden zijn dat Apple heeft besloten Pegatron te dwingen een keuze te maken tussen opdrachten van Apple en orders van Asustek.

iPad 3

De Commercial Times weet te melden dat Asus eind maart stopt met de productie van de Zenbook van Asustek. Het lijkt er dus op dat Pegatron is gezwicht onder de druk van Apple. Het bedrijf assembleert sinds 2011 iPhones voor Apple. Pegatron wil dan ook graag opdrachten binnen willen slepen voor de assemblage van de iPad 3.

© PXimport

De Zenbook van Asus

Asustek moet door de beslissing van Pegatron op zoek naar een nieuwe fabrikant. De Commercial Times schrijft dat het bedrijf nu de keuze heeft uit Compal Electronics of Wistron.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000