Apple begint met terugbetalen te dure Lion-rekeningen  

© PXimport

Apple begint met terugbetalen te dure Lion-rekeningen  

Smartphone & tablet

Geplaatst: 31 juli 2011 - 09:39

Aangepast: 16 november 2022 - 10:26

Wouter Hoeffnagel

De aanschaf van Mac OS X Lion bleek niet voor iedereen even soepel te verlopen. Het besturingssysteem, dat 23,99 euro of 29,99 dollar in de Mac App Store kost, werd bij sommige gebruikers meerdere keren afgerekend. Apple is begonnen aan het terugbetalen van de te veel in rekening gebrachte kosten.

John Christman kocht op 23 juli Mac OS X Lion. Na de aanschaf bleek echter niet 29,99 dollar, maar 3.878,40 dollar te zijn afgeschreven van zijn PayPal account. In totaal bleek het besturingssysteem maar liefst 122 keer te zijn afgerekend. Het probleem heeft mogelijk iets te maken met een nieuwe iCloud-feature.

 

De feature installeert automatisch alle apps die je uit de Mac App Store hebt gedownload. Christman zegt in totaal 116 apps op deze manier te hebben gedownload en geïnstalleerd. Iedere keer dat een download begon, bracht de App Store echter 31,79 dollar in rekening. Christman is niet de enige die tegen de problemen aanliep, ook op het Apple forum klaagde mensen over een te hoge rekening.

 

MacRumors heeft een screenshot van een mailtje ontvangen waarin de klantenservice van iTunes aangeeft dat het te veel in rekening gebrachte terug te betalen. Klanten die te veel hebben betaald kunnen binnen drie tot vijf werkdagen een vergoeding verwachten.

 

© PXimport

De screenshot van het mailtje van de iTunes-klantenservice (MacRumors)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000