Telefoon kwijt? Zo kun je je smartphone terugvinden

Telefoon kwijt? Zo kun je je smartphone terugvinden

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 september 2021 - 05:30

Aangepast: 25 november 2022 - 11:08

Justin Doornekamp

Het overkomt iedereen weleens: een vlaag van paniek als je je telefoon niet kunt vinden. Meestal duurt het niet lang voordat je je smartphone weer gevonden hebt. Is je Android-telefoon écht onvindbaar? Dan is dat vaak ook geen ramp. Met de Zoek mijn telefoon-functie kun je je toestel (hopelijk) terugvinden.

De Zoek mijn telefoon-functie maakt gebruik van de locatiediensten van Google om je smartphone terug te vinden. Daarbij is het belangrijk dat je smartphone wel aanstaat en dat je bent ingelogd op je Google-account.

Gelukkig zit de functie standaard ingebakken in diverse Android-telefoons, waaronder Google Pixel, en staat de optie ook meestal al aan. Zelfs als je een iPhone hebt kun je via deze manier je telefoon proberen terug te vinden. Let erop dat sommige Android-telefoons ook een eigen app hebben om naar je telefoon te zoeken. Bij Samsung-telefoons heet dit bijvoorbeeld Zoek mijn mobiel. Je geeft deze app toegang tot de locatie van je apparaat, zelfs als deze offline is. Vervolgens kun je eventueel zelfs je gegevens nog back-uppen naar de cloud, de toegang blokkeren tot Samsung Pay en je telefoon op afstand bedienen.

Heb je een Samsung-telefoon, dan kun je op deze website inloggen met je Samsung-account om de zoektocht naar je smartphone te starten.  

Via Google

Wil je de Zoek mijn telefoon-functie van Google gebruiken, dan kun je deze link proberen. Als je de dienst nog niet eerder hebt gebruikt, dan moet je Google waarschijnlijk toegang geven om je apparaat te lokaliseren. Klik op het apparaat dat je probeert te zoeken en je krijgt direct diverse opties voorgeschoteld. Zo kun je recente gebeurtenissen controleren. Hier kan bijvoorbeeld staan: Facebook heeft toegang gekregen tot je Google-account. Herken je de activiteit niet, dan kun je je account beveiligen. Je kunt vanuit hier ook je telefoon zoeken en vergrendelen of een vriend of vriendin naar je telefoon laten bellen.

Werkt dit allemaal niet, ga dan naar de volgende pagina. Hier zal Google proberen verbinding te maken met je toestel. Je kunt een geluid laten afspelen of je telefoon laten beveiligen door het te vergrendelen en door uit te loggen op je Google-account. Je kunt van hieruit ook een bericht of telefoonnummer laten weergeven op het vergrendelscherm, zodat degene die je telefoon vindt contact met je kan opnemen. Voor de veiligheid is het eveneens mogelijk om alle data te verwijderen van het apparaat. Dit is echt een laatste redmiddel: alle gegevens worden definitief gewist en je kunt je toestel dan niet meer traceren. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000