Android Q wordt Android 10: Toetjes voortaan cijfers

© CIDimport

Android Q wordt Android 10: Toetjes voortaan cijfers

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 augustus 2019 - 05:45

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:09

Redactie

Google maakt bekend dat het aankomende Android Q voortaan door het leven gaat als Android 10. Android-versies die daarna uitkomen, worden ook aangeduid met een cijfer. Daarmee komt er een einde aan een jarenlange traditie.

De afgelopen tien jaar volgden Android-versies de letters van het alfabet. Zo hadden we recent Android K, Android L, Android M, Android N, Android O en Android P. Die letters stonden iedere keer voor een bekend toetje, dan wel lekkernij: KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo en Pie. 

Speels

Lollig, maar soms ook verwarrend. Zeker in landen waar men de Engelse taal niet vloeiend spreekt. Met Android 10 en straks Android 11, Android 12, et cetera, weet iedereen tenminste waar-ie aan toe is. Net zoals bij Apple, daar is iOS 12 de nieuwste versie. Overigens blijft het Android-mannetje wel deel van de huisstijl. Die symboliseert het speelse karakter van het besturingssysteem.

Nieuw in Android 10

Android 10 komt in het najaar uit voor telefoons van Google, daarna volgen andere merken hopelijk snel. Hoewel dat altijd koffiedik kijken is. Op sommige toestellen is Android 10 installeren al een optie, het betreft dan wel nog de testversie. Wil je meer weten? Lees dan verderop over wat er nieuw is in Android 10.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000