'Android 9.0 Pie na twee maanden nauwelijks te bekennen'

© CIDimport

'Android 9.0 Pie na twee maanden nauwelijks te bekennen'

Geplaatst: 1 oktober 2018 - 07:26

Aangepast: 20 september 2022 - 07:42

Randolf Bouwma

Android 9.0 Pie mag dan wel al twee maanden officieel uit zijn, smartphones draaien er nauwelijks nog op. Google houdt maandelijks bij welke Android-versies momenteel gedraaid worden, en in dat overzicht is de nieuwste Android nog niet opgenomen.

'Android 9.0 Pie na twee maanden nauwelijks te bekennen'

Dat betekent dat er momenteel meer telefoons op het sterk verouderde Android Gingerbread en Ice Cream Sandwich draaien (0,3 procent) dan op Android 9.0. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien alleen de Pixel-telefoons van Google zelf de update hebben gekregen.

Toch heeft Android 8.0 ook nog steeds niet zijn weg naar de meeste toestellen gevonden. 19,2 procent van de Android-telefoons draait er op, terwijl 7.0/7.1 (Nougat - 29,3 procent) en 6.0 (Marshmallow - 21,6 procent) dus nog steeds op meer smartphones te vinden zijn.

OnePlus en Sony voorop

Overigens komt de uitrol van Android 9.0 langzaam maar zeker op gang. Zo is de update inmiddels uit voor OnePlus 6-telefoons, hoewel niet iedereen deze tegelijk aangeboden krijgt. Daarnaast is vanaf vandaag de Xperia XZ3 van Sony te koop, het eerste toestel in Nederland dat nieuw uit de doos al op Android 9.0 draait. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten