Alles over de voordelen van een Sim Only-abonnement

© PXimport

Alles over de voordelen van een Sim Only-abonnement

Geplaatst: 31 augustus 2022 - 09:37

Aangepast: 25 november 2022 - 11:47

Laura Jenny

We spenderen dit jaar meer tijd thuis en de kans is groot dat je daardoor iets minder snel je smartphone op de stoep laat vallen. Je smartphone bevindt zich meer binnen, waar hij over het algemeen genomen veiliger blijft. Hierdoor hoef je als je abonnement afloopt niet per se een nieuwe smartphone aan te schaffen. Kies dan voor een Sim Only. Dit zijn de voordelen.

Sim Only is gewoon je vertrouwde abonnement

Sommige mensen halen Sim Only en prepaid door elkaar. Prepaid betekent dat je een simkaart hebt waar je beltegoed voor koopt. Is dat op, dan kun je niet meer bellen of sms’en. Sim Only is eigenlijk hetzelfde als een abonnement mét toestel, maar dan zonder toestel. Je krijgt dus elke maand een rekening voor je telefoongesprekken, sms’jes en data.

Sim Only is een abonnement zonder BKR-registratie

Het voordeel van geen telefoon bij je abonnement aanschaffen is dat je maandprijs veel lager uitkomt, omdat je niet maandelijks nog een toestel afbetaalt. Bovendien betekent het ook dat je geen BKR-registratie krijgt voor je abonnement. Normaliter krijg je bij een dure telefoon die meer kost dan 250 euro een BKR-registratie. Je telecomaanbieder geeft dit bij Stichting BKR aan, mede om te kijken of de kans wel groot is dat je aan de maandelijkse kosten kunt voldoen. Dat is niet het geval bij Sim Only: zo’n abonnement kun je afsluiten zonder dat er een BKR-registratie volgt.

Alles over de voordelen van een Sim Only-abonnement-18817698

© PXimport

Sim Only is heel flexibel

Hoewel je een Sim Only-abonnement vaak moet afsluiten voor minimaal een jaar, bieden ze wel veel keuze en veel flexibiliteit. Je kunt kiezen hoeveel MB’s je precies gebruikt, hoeveel belminuten je nodig hebt en je kunt dit gaandeweg vaak nog aanpassen wanneer het abonnement al loopt. Bij veel providers is het ook nog mogelijk om wat ongebruikte data of belminuten naar de volgende maand mee te nemen, waardoor je minder snel te veel betaalt. Zeker nu we meer thuiszitten en meer van wifi gebruikmaken, is het bijvoorbeeld fijn om dat abonnement naar beneden af te stellen. Je gebruikt immers aanzienlijk minder data. Er bestaan trouwens Sim Only-abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Houd wel in de gaten of er afsluitkosten worden gerekend als je van provider wisselt.

Zelf een andere telefoon kiezen

Als je kiest voor een Sim Only-abonnement, dan ben je in ieder geval niet de enige. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft zo’n abonnement. Natuurlijk is het spannend en nieuw om een nieuw abonnement af te sluiten met een nieuw toestel, maar als je oude toestel nog goed werkt en wordt voorzien van alle nodige updates, dan is dat helemaal niet nodig. Dan kun je er beter voor kiezen om 1 of 2 jaar Sim Only te gaan en flink kosten te besparen. Mocht je toch wel een andere telefoon willen, bijvoorbeeld omdat er net een mooi nieuwe smartphoneis aangekondigd of omdat je telefoon toch de geest geeft, dan heb je alle keuze van de wereld. Je kunt dan elke simlockvrije telefoon aanschaffen en gebruiken, in plaats van dat je een beperkte keuze hebt die een provider biedt, op een moment waarop je daar juist nog niet aan toe bent.

Alles over de voordelen van een Sim Only-abonnement-18817699

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten